nlc.hu
Életmód

Horgas Eszter a bántalmazó kapcsolatairól vallott

Több párja is bántalmazta Horgas Esztert: „Nem az ütések fájtak a legjobban”

A fuvolaművész 25 év után nézett szembe a múlttal.

Horgas Eszter korábbi kapcsolataiban rendszeresen előfordult, hogy a partnerei bántalmazták. Az 56 éves fuvolaművész szeretné végre levetkőzni az áldozat szerepét, ezért úgy döntött, pszichológushoz fordul – derült ki a Reggeliben adott interjújából.

Horgas Eszter

Horgas Eszter a bántalmazó kapcsolatairól vallott – Forrás: RTL Klub / Reggeli – videó

Horgas Esztert először egy olyan férfi bántalmazta, akivel a zeneakadémai tanulmányai alatt találkozott, később pedig a korábbi férjétől is menekülnie kellett. Elmondása szerint nem az ütések fájtak a legjobban, hanem az a kezelhetetlen félelmetes energia, amit kapott.

Mikor be volt vérezve az arcom és iszonyatos állapotban voltam, akkor azon dolgoztam, hogy eltüntessem a nyomokat. Úgy mentem érettségiztetni, mint érettségi elnök tanár, hogy egy nagy napszemüveg volt rajtam, hogy ne látszódjon. Nyilván le kell venni a napszemüveget, és akkor mi van? Elestem. Mert szégyelled, mert borzasztó, hogyan az lehet, hogy te ilyen helyzetben vagy. Lejössz a színpadról, 10 ezer ember elé kiállsz, növendékeket irányítasz és akkor közben mondjad azt, hogy veled ilyen történik?!” – mesélte.

Szembenézel és felvállalod, hogy igen, te bele tudtál csúszni ezekbe a dolgokba, mert vittek az érzelmek, és hittem és akartam… én egy nagyon szenvedélyes ember vagyok” – vallotta be Horgas Eszter.

Arra a kérdésre, hogy bízott-e abban, hogy meg tudja változtatni ezeket a férfiakat, a következőket vallotta be: “Ennél rosszabb a hír, én azt se láttam igazából, hogy meg kell őket változtatni“.

Most is, ha visszagondolok ezekre a drasztikus és csúnya jelenetekre, engem mindig rettenetesen váratlanul értek. (…) A legborzasztóbb az indulat, mert amikor nem számítasz az ütésre, és nem csak, hogy az ütés fáj, hanem mi van amögött. Tehát az honnan jön? Tudod, hogy szeret, imád, a tenyerén hordoz, és mégis egyszer csak jön egy teljes átváltozás és látsz egy kezelhetetlen félelmetes energiát és, hogy azzal mit kezdesz? És valószínű, hogy azzal már nem lehet ott mit kezdeni, hanem azzal lehet mit kezdeni, hogy előtte, amikor mész az utadon, akkor vedd észre a jeleneket!” – figyelmeztet a művésznő. 

Olvass még bántalmazó kapcsolatokról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top