nlc.hu
Életmód

23 millió jár a skót szigetvilágba költözőknek

23 millió forint jár azoknak, akik hajlandók egy skót szigetre költözni

A skót kormány szeretné jobban benépesíteni az ország legtávolabbi szegleteit, ezért fogott bele az ambiciózus kampányba.

A skót kormány 50 ezer fontot ajánl fel azoknak, akik az egyik, a költözők által választott szigetre költöznek. Az összeg a mai árfolyamon nagyjából 23 millió forintnak felel meg, ami egész tisztességes summa. A pénz kötvény formájában érkezik, és kizárólag lakásvásárlásra, a szigeten egy vállalkozás beindítására vagy a sziget közösségi életének fellendítésére használható fel – írja a Sokszínű Vidék.

Skót sziget

A skót Staffa sziget (Fotó: Pixabay)

Az „arany helló”-nak nevezett támogatást a terv szerint 2026-ig mintegy száz embernek ítélhetik oda. Azzal kapcsolatban nincs megkötés, hogy melyik szigetre kell költözni: a kiírás szerint bármely kis népességű, távoli skót sziget megfelel. Ideális esetben a jelentkezés családdal együtt történik, és a jelentkezőtől nem várnak mást, csupán a költözése alapos megindoklását. A kötvények kiosztása már idén nyáron megkezdődik, de a jópofa akciónak már most akadnak kritikusai. Szerintük a drága támogatás helyett többet érnének azzal, ha például a szigeteken is kiépítenék a szélessávú internetet, mert úgy máris jóval vonzóbb helyeknek számítanának a fiatalok számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top