nlc.hu
Életmód

Szőlőhegyi tragédia: elmeorvosi vizsgálat vár az anyára

Elmeorvos is vizsgálja majd a kisbabáját a szőlőhegyen hagyó nőt, az elhunyt újszülöttön sérüléseket is találtak

A 31 éves nő ellen emberölés miatt nyomoznak.
mentőhelikopter

Még nem tudni, hogy beszámítható-e, elmeorvos is vizsgálhatja majd azt a horvát nőt, aki szülés után egy bokorban hagyta kislányát egy szőlőhegyen, a Baranya megyei Márfán – értesült az RTL Híradó. A magyar rendőröket a horvátok értesítették, hogy az eszéki kórházban ápolnak egy nőt, aki nemrég szült, de nincs vele a gyermeke. Ezután találták meg a csecsemőt, aki később a kórházban meghalt. Az újszülött kislányt egy szederbokorban találták meg, oda dobhatta az anyja, sérülések is voltak a csecsemőn.

A 31 éves nő ellen emberölés miatt nyomoz a Baranya megyei rendőrség. Azt nem tudni, hogy jelenleg hol van a nő, de kihallgatások várnak rá és a hozzátartozóira is. Azt is megvizsgálják, hogy beszámítható-e.

Igazságügyi pszichológus szakértő vizsgálja minden ilyen esetben, illetve elmeorvosi szakértői vizsgálat is készül általában, hogy a személy, a nő, mennyire volt beszámítható. Mindig egy tudatmódosult állapot egyébként, amikor szül egy nő, tehát azért ezt bele kell venni” – mondta az RTL Híradónak Solt Ágnes, az Országos Kriminológiai Intézet tudományos főmunkatársa.

A rendőrség úgy tudja, hogy a nő napszámosként dolgozott Magyarországon és az is elképzelhető, hogy eltitkolta a terhességét.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Cseke Csilla 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top