nlc.hu
Életmód
A japánok kombinálták a fagyasztót és a szemetest

Japán mérnökök kombinálták a fagyasztót és a szemetest

A Clean Box mínusz 11 Celsius-fokon tárolja a szemetet, hogy megakadályozza a rossz szagok terjedését.

Olyan szemetest talált ki egy japán cég, amely megakadályozza, hogy a kidobott szemét rossz szagot árasszon a lakásban – számolt be a Japan Today. A Nakanishi Kinzoku Kogyo által kifejlesztett, úgynevezett Clean Box úgy akadályozza meg a kellemetlen szagok terjengését, hogy a belehelyezett szemetet mínusz 11 Celsius-fokon tárolja, ezzel hosszú megakadályozva, hogy elszaporodjanak a bűzért felelős baktériumok.

szemét

(Fotó: Pixabay)

A cég mérnökei az ötletet onnan kapták, hogy évekkel ezelőtt az internetes fórumokon jelentős párbeszéd zajlott azzal kapcsolatban, hogyan lehet megakadályozni, főleg a nyári időszakban, hogy a szemét bebüdösödjön. Többen azt javasolták, tegyék az emberek a szemetet a mélyhűtőbe, ebből azonban végül nem lett trend, sokan ugyanis viszolyogtak az ötlettől, hogy az élelmiszerek mellett tartsanak olyan dolgokat, mint például a szennyes pelenkákat. A cég ezért azon kezdett el gondolkodni, hogyan lehetne inkább a szemetest lehűteni.

A Clean Box darabonként mintegy 130 ezer forintba kerül, egyszerre azonban mindössze húsz liter szemetet képes tárolni. Ez a cég becslései szerint körülbelül 30 szennyes pelenkának elegendő tárhely. A szerkezet  energiafogyasztása viszont nagyon kedvező. Elvileg napi összesen 1 jennel (körülbelül 2,7 forinttal) terheli meg a háztartások  energiaszámláját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top