nlc.hu
Életmód

Több mint 400 kutyát mentett meg egy kínai állatvédő szervezet a megevéstől

Több mint 400 kutyát mentett meg egy kínai állatvédő szervezet: lopott házi kedvencek is voltak köztük

Egy kínai jótékonysági állatvédő szervezet több száz ellopott háziállatot mentettek meg attól, hogy nyárson végezzék.

Az állatokat teherautóval szállították a Yulin kutyahúsfesztiválra, ahol évente több ezer kutyát és macskát vágnak le húsukért. A kutyahúskereskedők által indított fesztivál, amely a csökkenő eladások fellendítésére találtak ki, szerencsére egyre népszerűtlenebb, mivel a kínaiak többsége már nem támogatja a kutya- és macskahús fogyasztását. A kegyetlen fesztivál ellen évek óta küzdenek az állatvédők is, és a fesztivál eltörlését szorgalmazzák.

Ez egyelőre nem történt meg, ugyanakkor egyre több kutyát mentenek meg, legutóbb négyszáz eb élete menekült meg a NoToDogMeat kampányolóinak segítségével, akiknek sikerült megállítaniuk a járművet és biztonságban kiszabadítaniuk az állatokat. Zhao, az egyik aktivista, aki a NoToDogMeat számára menedékhelyeket működtet Pekingben és Hebeiben, azt mondta, hogy biztos benne, hogy a megmentett kutyák közül sokan valójában háziállatok voltak, annak alapján, ahogyan az emberekkel viselkedtek.

Némelyiket ellophatták

A Daily Mailnek elmondta: „Sok kutya tud ülni és maradni, és még mindig bízik az emberekben, sokukat láttuk jelvénnyel a nyakukban, és az egyikük nyakörvet és pórázt viselt, ami még mindig rajta volt. A nyakörvet és jelvényt viselő állatok megerősíti az aktivisták azon állítását, hogy a kutyahúsfesztiválra levágásra elszállított állatok nagy részét nem kutyafarmokon nevelik, ahogyan azt a fesztivál szervezői állítják. Ehelyett a jelek arra utalnak, hogy sok állat valójában szeretett családi kedvenc, amelyet elloptak az otthonukból, majd elvittek, hogy leöljék őketa húsukért.

kutyahúsfesztivál

Aktivista, megmentett kutyákkal, akiket ellophattak a gazdájuktól. (Fotó: Twitter)

Remélhetőleg legalább néhány ellopott állatot sikerül újraegyesíteni a családjával, de egyelőre az a legfontosabb, hogy az állatok biztonságos kezekbe kerültek, és megmenekült az életük.

A hongkongi székhelyű Animals Asia jótékonysági szervezet azt állítja, hogy egy felmérés szerint a kínai falvak lakóinak 70 százaléka azt mondta, hogy rejtélyes módon veszítette el a kutyáját. A háziállatok ellopása a húsukért leginkább télen fordul elő, amikor a kutyahús iránti kereslet a legnagyobb.

(LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top