Gasztro

Szabadon árulják tovább a kutya- és denevérhúst a kínai piacokon

A koronavírus okozta nemzetközi válság ellenére Kínában a piacok továbbra is úgy működnek, ahogy korábban: lehet denevért, kutya- és macskahúst is kapni, és a higiénia sem lett jobb a megszokottnál.

Nem változtak meg a kínai szokások a koronavírus hatására. A Daily Mail beszámolója szerint egyes piacokon továbbra is lehet például kutya- vagy macskahúst venni, de némi kereséssel akár denevérhúshoz és skorpióhoz is juthat az, aki nem ijedt meg a koronavírus-fertőzéstől. Az élet lassan kezd visszatérni a megszokott kerékvágásba, és ehhez Kína egyes részein hozzátartozik az is, hogy az emberek a piacokon vadállatok vagy felénk nagy becsben tartott házi kedvencek húsát árusítják.

Kínai kutyahúsfesztivál (Getty Images)

Kínai kutyahúsfesztivál (Fotó: Getty Images)

Amíg a hatósági ellenőrzéseket nem szigorítják, nem várhatunk jelentős változást. Kína legnagyobb részén az emberek már úgy gondolják, hogy a járvány teljesen véget ért, és az egyben azt is jelenti, hogy gond nélkül térhetnek vissza a korábban megszokott életükhöz.

nlc.kapcsolódó

Leszoktatnák a kutyahúsról a vietnamiakat

Denevérlevest evett, most a halálát kívánják Facebookon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top