nlc.hu
Életmód

A gyertyafény szőke hajszín

A ’90-es évekből lehet ismerős a nyár legtrendibb szőke hajszíne

Anya Taylor-Joy és Gigi Hadid is követte idén a trendet.

Candlelight blonde, vagyis magyarul gyertyafényszőke – ez az elnevezése az nyári szezon egyik legdivatosabb hajszínének. Alapja az úgynevezett szupermodell szőke, melyet Claudia Schiffer tett ikonikussá a ’90-es években. 2022-ben ez az árnyalat kapott némi friss, a kortárs trendeknek megfelelő tónust.

Claudia Schiffer a '90-es években

Claudia Schiffer a ’90-es években (Fotó: Pool BENAINOUS/DUCLOS/Gamma-Rapho via Getty Images)

Feltűnő és hordható

„A gyertyafény szőke egyszerre feltűnő és hordható – magyarázta Christel Barron-Hough színspecialista a Harper’s Bazaar magazinnak. – A szín tökéletesen egyensúlyoz az élénk, krémes és a finom, mézes árnyalatok között, amivel egy friss, szuper fényes szőkét hozunk létre. A túlfestés elkerülése érdekében a kulcs az, hogy a végeket telítjük, a hajtöveket viszont valamivel természetesebbre hagyjuk.”

A szakember hozzátette: a gyertyafény szőkét sötétebb hajból indulva is meg lehet festeni, azonban ilyenkor több alkalomra, fokozatos világosításra van szükség, ugyanis a folyamat során a haj állapotát prioritásként kell kezelni.

A sztárvilágból már többen is gyertyafényszőkére váltottak, ilyen árnyalatot viselt már idén többek között Anya Taylor-Joy és Gigi Hadid, de Doja Cat és Dua Lipa is kipróbálta a színt az elmúlt időszakban.

Anya Taylor-Joy
Megnézem
Összes kép (4)

Kinek áll jól? 

A gyertyafényszőke a színspecialista szerint a melegebb vagy semlegesebb bőrtónussal rendelkezőknek áll a legjobban, hűvös bőrtónushoz valamivel kevésbé előnyös. „Ezzel együtt az aranybézs színre cserélhető, ami alkalmasabbá teszi a hidegebb bőrtónushoz, mivel a hidegebb árnyalat jobban harmonizál a bőrrel” – tette hozzá Christel Barron-Hough.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top