nlc.hu
Sztárok

Őt szereti Anya Taylor-Joy

6 dolog, amit nem tudtál A vezércsel főszereplőjéről, Anya Taylor-Joyról

A vezércsel főhősét játszó Anya Taylor-Joy mindig is színésznő akart lenni, sakkozni viszont a sorozat miatt tanult meg, amiben sokat segített a táncos múltja.

A vezércsel (The Queen’s Gambit) című  Netflix-sorozat újra szexivé tette a sakkozást. A főszerepet alakító, mindössze 24 éves Anya Taylor-Joyt máris generációja legnagyobb színésznői között emlegetik. Most róla hoztunk néhány érdekességet.

#1. Brit, spanyol, skót, argentin

A színésznő 1996. április 16-án, Miamiban látta meg a napvilágot. Édesanyja révén brit és spanyol, édesapja révén pedig spanyol és argentin származású. 6 éves koráig a család Buenos Airesben élt, ebben az időszakban csak spanyolul beszélt. Miután Londonba települtek át, egy darabig nem volt hajlandó angolul megszólalni, mert azt remélte, akkor visszaköltöznek Argentínába, végül azonban elsajátította az angol nyelvet is. Az anyanyelvének azonban a spanyolt tartja és büszke latin származására. 

„Sokféle helyről származom, de úgy gondolom, hogy a vérmérsékletem és életszemléletem argentin. Nagyon hálás vagyok az örökségem ezen részéért. Nagyon büszke vagyok arra, hogy Argentínából származom” – nyilatkozta egy alkalommal.

Anya Taylor-Joy

Anya Taylor-Joy (Fotó: BBC/Comic Relief/Getty Images)

#2. Magas, szőke

A színésznő, aki Polgár Judittal is beszélgetett néhány hete, természetes hajszíne szőke, a testmagassága pedig 173 centiméter.

#3. 16 évesen otthagyta az iskolát

Utált iskolába járni, a kortársai rengeteget bántották, mindemellett úgy érezte, kizárólag a színészet érdekli, így végül 16 évesen felhagyott a tanulmányaival, hogy a karrierépítésre koncentrálhasson. Először modellként fedezték fel: a Harrods áruházban szólította le Sarah Doukas, a Storm Model Management híres ügynöke. Egy fotózáson aztán megismerkedett a Downton Abbey sztárjával, Allen Leech-csel, ő mutatta be egy színészügynöknek, aki megszervezte az első komolyabb meghallgatásait. Részt vett a Demóna castingján is, ahol a címszerepet játszó Angelina Jolie fiatalkori megszemélyesítőjét keresték, ám ezt a szerepet nem kapta meg.

#4. A boszorkány

A boszorkány című film szereplőválogatása előtti éjszakán nem aludt, a forgatókönyvet bújta, görcsösen akarta a szerepet, de nem gondolta, hogy sikerrel járhat. A rendező választása végül rá esett, ő játszhatta el a főszerepet, ami meghozta az áttörést a karrierjében.

Anya Taylor-Joy A vezércsel

Anya Taylor-Joy A vezércsel című sorozatban (Fotó: Profimedia)

#5. Sakk

A vezércselben alakított karaktere, Beth Harmon sakkzseni, a színésznő azonban korábban soha nem sakkozott. A szerepre készülve azonban rengeteget tanult a játékról elméletben és gyakorlatban is.

„Nagyon jól értem a játékot, és valójában az segített a legtöbbet, hogy táncos múlttal rendelkezem, így a sakklépéseket szinte úgy tanultam meg, mint egy tánckoreográfiát az ujjaimmal. Minden játszmát öt perccel a forgatás előtt memorizáltam, és ez volt az, amit nagyon élveztem. Szeretem ilyen módon próbára tenni magam” – mondta erről egy interjújában Anya Taylor-Joy, aki már a lehetséges folytatásról is beszélt.

#6. Kapcsolatban

Bár a magánéletéről nem nyilatkozik, úgy tudni, jelenleg párkapcsolatban él. A barátja Ben Seed brit fotóművész, akivel a lesifotósok már többször is lencsevégre kapták.

Anya Taylor-Joy és pasija

Anya Taylor-Joy és párja, Ben Seed Londonban (Fotó: Profimedia)

Még több sorozatsztár

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top