nlc.hu
Életmód

Vízbe fulladt kutyakiképzők

Szemtanúk szerint ez lehet az ok, amiért vízbe fulladt a két kutyakiképző a Kis-Dunánál

Beszámolók szerint a két szakembert szinte egyszerre húzta le a sebes víz keltette örvény.

A 29 éves és 34 éves férfi a szolgálati kutyákat képezte ki, amikor elmerültek egy gyakorlat során a Kis-Dunában. Az idősebb kutyakiképző holttestét tegnap találták meg, később előkerült a fiatalabb áldozat is. A Magyar Nemzet azt állítja, egy szemtanú szerint teljes felszerelésben, úgynevezett csibészbundában volt egyikük, a másik pedig a vízbe eső kutyája után ugrott.

 A Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön egy-egy munkatársa hétfőn tervezett kiképzésen speciális feladatot hajtott végre, csónakos keresést gyakoroltak a kutyáikkal, amikor a Dunába fordultak és elmerültek.

A szemtanú a  Zsaruellátó nevű Facebook-oldal egyik kommentében azt írja, „kutyákat fogattak, csibészbundában volt Laci. Pontosan nem tudom, Dávid kutyája hogyan került a vízbe. Dávid utánament. Ott került zűrbe Dávid. Laci állítólag Dávid segítségére sietett csibészbundában. Egymás után merültek el. Laci segíteni akart Dávidon, de a csibészbunda megszívta magát, és lerántotta őt is.”

Beszámolók szerint a két szakembert szinte egyszerre húzta le a sebes víz keltette örvény. A helyszínt jól ismerők elmondták: rendkívül veszélyes folyószakaszról van szó az úgynevezett kis híd alatti szakaszon. A híd aljától körülbelül öt-hét méterre (Dunaújváros irányába) egy nagyon veszélyes, egyes információk szerint 15-20 méter mély gödör kezdődik, amely természetes módon alakult ki a híd pillérei után keletkezett örvények miatt: olyan erős sodrása van, hogy ha valakit elkap, akkor egyszerűen nem tud felfelé kiúszni belőle.

A helybéliek emlékezete szerint az örvény már több áldozatot is követelt, volt egy kisgyermek és katonatiszt is, akik ezen a helyen belefulladtak az örvény miatt a Dunába.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség kedden még foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást, amit az áldozatok megtalálása után halált okozó gondatlan veszélyeztetésre minősítettek át. Az előbbit egy évig terjedő, a másodikat már öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni a Btk.

Búvár a Dunában

Képünk illusztráció (Fotó: MTI/Kiss Dániel)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top