nlc.hu
Életmód

Vízibiciklis tragédia a Balatonban

Barátnője mellett fulladt a Balatonba egy 20 éves fiú

Egy vízibicikliről csúszott a tóba, aztán már csak a holttestét találták meg.
Balaton

Megtalálták annak a 20 éves fiúnak a holttestét, aki még csütörtökön tűnt el a Balatonban Siófokon – számolt be a Tények. Alex a barátnőjével vízibiciklizett, amin csúszda is volt. Valószínűleg nem tudott úszni, ezért merült el csúszdázás közben a mély vízben.

A lány sokkos állapotban kért segítséget a strandolóktól. A fiatalt azonnal keresni kezdték, de nem találták meg. Két napig kutattak utána a vízimentők is, végül szombat délután találták meg a holttestét. Egy járókelő vette észre a víz tetején lebegő holttestet, és azonnal hívta a rendőröket, akik a partra hozták, majd azonosították a férfit.

Szombaton egy 80 éves nő is belefulladt a Balatonba. Éppen a part felé tartott, amikor rosszul lett és elmerült a vízben a balatonszemesi szabadstrandon. Az életét már nem lehetett megmenteni.

A balesetek körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

2017-ben negatív rekordot döntött a vízbefulladásos halálesetek száma: 138-an vesztették életüket a hazai vizeken, míg 2016-ban 108, 2018-ban 85, 2019-ben 102, 2021-ben 100 ember halt meg. A balatoni tragédiák amúgy nem feltétlenül kötődnek a mély vízhez: az esetek fele olyan sekély vízben történt, amely egy felnőtt embert nem lep el. 

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Varga György 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top