nlc.hu
Életmód

Ismét alapanyagbeszerzési kihívások előtt a KFC

Nincs elég csirkehús, lefújta a keddi akcióját a csirkés gyorsétterem

Hiánycikk lett a csirkehús, ezért szünetelteti a keddi akcióját a brit KFC.

A KFC, azaz az Egyesült Államok déli konyhájának stílusában fogant Kentucky Fried Chicken közel százéves működése alatt meghódította a világot. Magyarországon 1992-ben nyitotta első üzletét az étteremlánc, de Amerikában immár 92 éve sülnek nagyüzemben a panírozott csirkerészek a KFC égisze alatt.

Már évekkel korábban, a Covid-járvány, az ukrajnai háború és a meredek infláció előtt is küzdött húshiánnyal a KFC, de ez még nem valós élelmiszerhiányból adódott. 2018-ban esett meg, hogy humoros reklámban kértek elnézést a fennakadásért. Ekkor a brit The Sun és Metro lapokban jelentettek meg FCK feliratú hirdetést, a KFC logójának betűit megkavarva. Ekkoriban csupán egy beszállítóváltás miatt maradtak csirke nélkül az üzletek, az akkori készlethiány miatt több száz gyorséttermük zárt be Nagy-Britannia számos részén.

2021 augusztusában aztán a Nagy-Britanniában tavaly fellépett ellátási problémák miatt a KFC az étlapkínálata több részét átmenetileg nem tudta teljesíteni.

A The Sun beszámolója szerint a szigetországban működő KFC-k jelenleg csirkehiánnyal küzdenek. Az étteremlánc emiatt múlt héten átmenetileg szüneteltette is a WOW Tuesday akcióját, melynek keretében kilenc rántott csirkerészt kínálnak 5,99 fontért (2900 forintért).

A Birtwistles hentesüzlet piaci jelentése szerint a jelenlegi válság miatt megnövekedett a baromfi – mint a legalacsonyabb árú hús – iránti kereslet. A Covid-járvány elhúzódó hatásai, a jelentésük szerint a történelem egyik legsúlyosabb madárinfluenza-időszaka és a globális takarmányellátást befolyásoló ukrán válság miatt számíthatunk időleges készlethiányra – írja a brit The Caterer vendéglátó szaklap.

KFC hamburger, rántott csirkecomb, csirkemáj és sült krumpli

Bőségtál KFC-módra / Fotó: Markus Winkler, Unsplash

A KFC szóvivője biztosította az étterem törzsvendégeit, hogy a csirkehúshiány csak a keddi akciót érinti, egyben arra kérte őket, hogy az esetleges további fennakadások és készlethiányok esetén maradjanak udvariasak az étterem dolgozóival. Na igen, az is egy színvonal, amikor a rántott csirkére kiéhezett vendég a pultosokkal balhézik, ha nem jut hozzá az adagjához.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top