nlc.hu
Életmód

Azt kérte az ara, fizessék ki az ételt a vendégek

Egy ara úgy döntött, ha nem fizetik ki a vendégek a kaját, nem lesz lagzi

A fiatal nő anyagi problémákkal magyarázta a lépést.

Sok idegrendszert és barátságot, sőt családi kapcsolatot tett már tönkre esküvői szervezkedés. Ennek a kockázatát vállalta egy fiatal nő, aki úgy döntött, ha nem fizetik ki a vendégek a lagzin a saját fogyasztásukat, lemondja az egészet a fenébe. Az ara azonban nem holmi szeszélyből döntött így  A fiatal nő a Reddit közösségi oldalon kért előzőleg tanácsot azzal kapcsolatban, mit tegyen, ha már elküldték az októberi menyegző meghívóit, de időközben anyagilag kimerültek – számolt be az esetről a The Sun.

sküvői rózsacsokor csokor az ara kezében

(Fotó: Pixabay)

A Reddit közönségének jelentős része empatikus volt és többen azt tanácsolták, hogy a menyasszony jelezze a vendégeknek, esküvői ajándékok helyett azt kérik tőlük, hogy inkább fizessenek az ételért a lagzin, hiszen a legtöbben ilyenkor úgyis azt szeretnék a leginkább, hogy barátaikkal, családtagjaikkal tölthessenek el közösen egy jó hangulatú napot. Voltak azonban, akik azt mondták, hogy nagyon ízléstelen a költségeket áthárítani a vendégekre és kell lennie találni mást, amivel spórolni lehet.

Az nem derült ki, hogy az ara melyik országban él, viszont az Egyesült Államokban egy 2018-ban elkészült tanulmány igen meglepő és kissé nyomasztó eredményre jutott. A kutatók azt találták, hogy az előző évben az esküvő szervezésének költségei és az egész felhatással járó stressz miatt 10 párból 6 elgondolkodott azon, hogy végül inkább megszöknek és titokban kelnek egybe. Ha meg kellett szorítani a büdzsét, a legtöbb mennyasszony (45 százalék) első körben az esküvői ruhájával kapcsolatban volt kész áldozatokat hozni. Ezt követte a vendégsereg mérete (42 százalék) és a helyszín (39 százalék).

Nemrég portálunk csokorba gyűjtötte a leggyakoribb hibákat, amiket a párok az esküvőszervezés során elkövetnek, melyet itt olvashatsz el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top