nlc.hu
Életmód

A leggyakoribb hibák esküvőszervezés során

A leggyakoribb hibák, amiket a párok az esküvőszervezés során elkövetnek

Típushibák az esküvőszervezés során is vannak, de a szakember most elárulja, hogy mire érdemes figyelni a tökéletes napért.

Esküvőt szervezni nem olyan dolog, amit az ember begyakorol, mielőtt élesben is megméretteti magát (kivéve talán, ha ez a szakmája), éppen ezért csak egy sansz van arra, hogy minden klappoljon a nagy napon. Elisabeth Kramer esküvőszervező már több, mint ötven rendezvényen van túl, épp ezért azzal is tisztában van, hogy mik azok a hibák, amik újra és újra visszaköszönnek a szervezés során, és ezt el is mondta.

A szakértő szerint tipikus, hogy a párok túl sokáig várnak a részvételek visszajelzésére, ami miatt hatalmas nyomás nehezedik rájuk. Tapasztalata szerint általában két héttel a nagy nap előtt véglegesíteni kell a létszámot a helyszínnel, ezért érdemes már előtte egy héttel rendezni a kérdést a meghívottakkal, hogy ne legyen utolsó pillanatos kapkodás.

Esküvő

Az esküvőszervezés során is érdemes odafigyelni a típushibákra (Fotó: Getty Images/PeopleImages)

A nagy készülődés közepette sokan megfeledkeznek arról, hogy egyenek is valamit, pedig egy szertartás közben elájuló menyasszony valószínűleg nem emeli az est fényét. Épp ezért azt javasolja, hogy már készülődés közben is legyen étel elérhető közelségben.

A rendezvény nem mindenki számára buli, ezért azoknak, akik a munkájukkal segítik végig az eseményt, mindenképp mondjunk köszönetet, valamint ne feledkezzünk meg a nagylelkű borravalóról, illetve – ha van erre lehetőség – a ragyogó online értékelésről sem.

Nem célszerű a lány- és legénybúcsúkat az esküvő előtti hétre időzíteni, mert az alkohol napokig képes nyomot hagyni a bőrön, profi fotós ide vagy oda. Ha mégis mindenképp ragaszkodunk az utolsó napokhoz, akkor érdemes visszafogni az alkoholfogyasztást, mutat rá az esküvőszervező.

Szerinte az is gyakori, hogy a párok túl gyorsan foglalnak le mindent, különösen a helyszínt, amire a költségvetésük nagy része rámegy. Ezért azt tanácsolja, hogy első körben beszélgessünk a részletekről, ki, mire vágyik, és amikor megvan a teljes kép, akkor kezdjük el a foglalókat letenni.

Bár a házassági engedély megszerzése országonként eltérő lehet, azt azért nem árt szem előtt tartani, hogy itthon a házassági engedélytől számított 31. napra tűzheti ki az anyakönyvvezető legkorábban az esküvő napját. Ha nincs formanyomtatvány, és nincs engedély, akkor sajnos nincs polgári szertartás sem. 

Elisabeth azt is hangsúlyozza, hogy ez a mi napunk, így ne érezzük rosszul magunkat bizonyos szabályok megkövetelése miatt. Például, ha számunkra fontos, hogy minden vendég oltott legyen, akkor ne szabadkozzunk, ha valakit nem tudunk meghívni emiatt. Mi vagyunk a házigazdák, itt most minden a mi ízlésünk szerint történik.

A szakértő szerint a legtöbb pár a lehető legrövidebb szertartást szeretné, de szerinte kár kapkodni, hiszen ez nem egy túlárazott buli. Szerinte ahelyett, hogy ezt megkerülnénk, érdemes fókuszt helyezni rá, hiszen a ceremónia tükrözi majd a házasságot is.

Biztosra vehetjük, hogy ha valaki anyagilag támogatja az esküvőt, akkor lesz véleménye mindenről is. Az esküvőszervező szerint nem szégyen elfogadni a segítséget, viszont ebben az esetben számolni kell egy plusz szavazattal. Ha ezt nem szeretnénk, akkor inkább érdemes a saját büdzsénkre alapozva megtervezni a nagy napot. 

Egy esküvő megszervezése melós, ezért gyorsan ki lehet égni (fáradni) benne. Elisabeth azt mondja, ha azt érezzük, ez most sok, akkor egyszerűen tegyük félre picit a projektet, hiszen az utolsó, amit szeretnénk, az zombiként beesni életünk legfontosabb napjára. 

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top