2020-ban mindenki Gigi Hadid receptje szerint zsonglőrködött otthon egy zacskó tésztával, paradicsommal, és még a vodkás üveg kupakja is lekerült az üvegről. Ha akkor lemaradtunk volna a szupermodell vodkás olasz tésztájáról, most előkaphatjuk a receptet, ugyanis könnyű, húsmentes, és jó ok, hogy egy vodkanarancsot is keverjünk mellé este.
Miért érdekelt tízmilliókat Gigi Hadid receptje?
Mindig is izgatta a közvéleményt, mit is esznek a világ legszebbjei. Hadid receptjében (az eredeti Insta live itt látható!) különösen szexi a vodka mint hozzávaló, habár a főzés során természetesen ennek alkoholtartalma elillan. A vodka szerepe csak annyi, hogy az olasz konyhában igen kedvelt paradicsom-tejszín kombinációt még selymesebben krémessé tegye. A modell receptje sokak kedvét meghozza a főzéshez azért is, mert teljesen alapfokú főzőtudást igényel, és csupa olyan összetevőből áll, ami nagy valószínűséggel, akár van is otthon.
A 27 esztendős palesztin-holland származású Gigi Hadid kétéves kora óta modellkedik. Csupán négy év leforgása alatt összesen 35-ször szerepelt a Vogue nemzetközi kiadásainak címlapjain.
Ezekre figyeljünk a készítésekor
Gigi Hadid receptjét a penne alla vodka ihlette, amelybe rendszerint pancetta vagy más húsféle is kerül. A modell receptje húsmentes, és talán egy kicsit túlzóan chilis, főleg a cayenne bors mennyiség mellett, ezért a készítésekor ajánljuk a chili és cayenne bors fokozatos adagolását a kóstolgatás mellett.
A modell eredeti videójában orecchiette tészta szerepel, de bármilyen kisebb kagylótészta vagy rövid csőtészta ideális a recepthez. A lényeg, hogy jól felfogja a krémes szószt!
@kasey.kerbox This is your sign to make this for dinner tonight 🤤 #gigihadidpasta #dinner #datenight #easyrecipe #pasta
Hozzávalók:
- 450 g olasz tészta (pl. orecchiette, conchiglie rigate, pipe rigate, rigatoni)
- 1 csésze tésztafőzővíz
- 45 g parmezán reszelve
- 1 dl olívaolaj
- 2 teáskanál vaj
- 1 közepes fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 110 g paradicsompüré
- 220 g főzőtejszín
- só, cayenne bors ízlés szerint
- 2 teáskanál chilipehely
- friss bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés:
- Főzzük a tésztát al dentére, a csomagolás utasításai szerinti időtartamban. A tészta főzővizéből egy csészényit tegyünk félre.
- Az olívaolajon futtassuk meg közepes lángon a lilahagymát. Néhány perc múlva adjuk hozzá a fokhagymát, majd mielőtt odakapna a fokhagyma, húzzuk le az edényt.
- Adjuk hozzá a paradicsompürét, és gyakori kevergetés mellett főzzük néhány percig. Jöhet a vodka, amivel további 1 percig főzzük.
- Ezután adjuk hozzá a tejszínt, sót, cayenne borsot és a chilipelyhet, és főzzük további 1-2 percig kevergetés mellett.
- A szószhoz adjuk hozzá a megfőzött tésztát, a tésztavizet és a vajat, majd addig keverjük, amíg a tésztát teljesen bevonja a szósz.
- A végén jöhet rá a parmezán, majd a bazsalikom. Frissen fogyasztandó, jó étvágyat!
(Kiemelt kép: nlc-montázs, fotók: Mark Metcalfe/Getty Images; Getty Images)