nlc.hu
Életmód

Bizarr módon bizonyította szerelmét egy indiai lány

Befecskendezte magába HIV-pozitív barátjának vérét, hogy szerelmét bizonyítsa

Indiában, ahol éppen jelentős hiány van HIV-gyógyszerekből, hatalmas felháborodást okozott az eset.

Bizarr és rettenetes módját választotta egy 15 éves indiai lány annak, hogy meggyőzze barátját szerelméről. A fiatal befecskendezte magának a férfi vérét, hogy ezzel bizonyítsa elkötelezettségét kapcsolatuk iránt – számolt be az esetről az India Times.

Nagy szemű indiai lány.

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

A hírek szerint az  Asszám államban élő lány három éve alkot egy párt a HIV-pozitív fiúval, akivel Facebookon keresztül ismerkedtek meg. Az elmúlt években már többször megpróbáltak elszökni, de a lány szülei miden alkalommal megtalálták őket. A kamasz ezért végül úgy döntött, drámai gesztussal bizonyítja a világnak, hogy szerelmével összetartoznak és egy injekciós tű segítségével befecskendezte magának a férfi fertőzött vérét. 

A történtek óriási felháborodást váltottak ki az országban és a lány szülei feljelentést tettek az ügyben. A helyi rendőrség őrizetbe vette a férfit, a lányt pedig orvosi megfigyelés alatt tartják. Nem lehet tudni, hogy tudott-e a férfi arról, mire készül barátnője, de nehéz elképzelni, hogy a beleegyezése nélkül képes lett volna véghez vinni a lány a tervét.

A világon Indiában van a legtöbb HIV-fertőzött, szám szerint körülbelül 2.3 millióan. Az kormány 2004-ben indított egy programot, melynek részeként az érintetteknek ingyenesen juthatnak a számukra létfontosságú gyógyszerekhez, Az utóbbi időben azonban ezekből jelentős hiány lépett fel az országban – derült ki a BBC tudósításából.

Idén februárban arról szóltak a hírek, hogy egy amerikai nő kigyógyult a HIV-fertőzésből egy köldökzsinórvérből származó őssejt-transzplantáció után. Ő a harmadik ember a világon, akinek így sikerült legyőznie a betegséget.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top