nlc.hu
Életmód

Jane Goodall videóban üzent a magyaroknak a fakitermelés kapcsán

Jane Goodall videóban üzent a magyaroknak a fakitermelés kapcsán

Jane Goodall videóban üzent a magyaroknak, a hatályba lépő rendelettel kapcsolatban, amely megkönnyíti a védett területeken zajló fakitermelést.

A  világhírű főemlőskutató és antropológus többek között arról beszélt, hogy a klímaváltozás lassításáért folytatott harcban rendkívül fontos szerepe van az erdők védelmének.  A tudós hozzátette: a fák kivágásával a biológiai sokszínűség eltűnik, az ökoszisztéma pedig összeomlik. Azt is elmondta, hogy:

Az erdők nemcsak a klímaváltozás lassításáért folytatott harcban játszanak rettentően fontos szerepet, de az erdőkre támaszkodunk a hőmérséklet és a csapadék szabályozásában is.

iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zZI-wSeBRQk" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

A Jane Goodall Intézet más szervezetekkel közösen augusztus 17-én, 18 órától a budapesti Széchenyi István téren, az MTA épülete előtt tart tiltakozást a kormány rendelete ellen.

Dame Jane Goodall, DBE (London, 1934. április 3. –) angol etológus, antropológus és primatológus, a csimpánzok szociális és családi életének legismertebb kutatója, a Jane Goodall Intézet és a tanzániai Gombe Nemzeti Park igazgatója. Zoológiai szakmunkákban nevének rövidítése: „Goodall”.

Forrás: Wikipédia

Jane Goodall

Fotó: Cezaro De Luca/Europa Press via Getty Images)

Nemrég egy hazai klímakutatót kérdeztünk arról, hogy mit tehetünk a mindennapokban a klímaváltozás ellen, amelynek negatív következményeit már mi is érezhetjük itt, Magyarországon.

Ürge- Vorsatz Diána elmondta az nlc-nek, hogy sokat tehetünk mi is, hétköznapi emberek: ültessünk fákat, számoljuk fel a betont, és a járólapokat az otthonunk környékéről, a kertjeinkből, helyette rácsos borítás között engedjünk minél több talajt egészségesen tobzódni. Újra be kell engednünk a természetet a lakóhelyeinkre. Fákra van szükségünk, hogy árnyékoljanak, hűtsenek, valamint szerves anyagban gazdag talajra, hogy tárolni tudják a nedvességet!

(Hvg)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top