nlc.hu
Életmód

Rabként is szabadnak érzi magát a hírhedt gyilkosa

Nem akarna beilleszkedni a társadalomba az ország egyik leghíresebb gyilkosa

A 90-es évek elején Bene László társával, Donászi Aladárral több rablást követtek el és négy emberrel végeztek.

Interjút adott a Borsnak a  skálás gyilkosként ismert Bene László, aki életfogytiglani börtönbüntetését tölti a szegedi Csillagban. A beszélgetésből kiderült, a férfi, aki majdnem három évtizede raboskodik a szegedi Csillag börtönben, már nem számít rá, hogy valaha szabadul, és állítása szerint nem is nagyon bánja.

A rácson túl homályosan látszódó börtöncella.

Fotó: Pixabay

A lap felidézte, hogy Bene László 1992-ben és 1993-ban társával, Donászi Aladárral az ország egyik legrettegettebb bűnöző párosát alkották, több rablást követtek el, ketten együtt négy ember kioltásáért voltak felelősek. 1995 elején ítélték őket életfogytiglani börtönre, ez akkoriban 20 évet jelentett. Donászi 2001-ben öngyilkos lett sopronkőhidai cellájában. Bene a szegedi Csillagban raboskodik, immár 28 esztendeje.

Bene tényleges büntetése 2014-ben letelt, ám mindez nem jelenti azt, hogy automatikusan szabadlábra helyeznék: Hol a bíróság, hol az ügyészség utasította el a szabadlábra helyezési kérelmét. Többek között azért, mert tettét nem bánta meg. Mára úgy tűnik, a férfi beletörődött sorsába. Mint fogalmazott:

Engem csak a halál visz innen ki. Eddig sem reménykedtem abban, hogy kiengednek. De már nem bánom, hogy itt halok meg.

A férfi, aki idén nyáron töltötte be a 70. évét, azt állította, hogy neki a „szabadság érzése a legfontosabb”, és meglepő módon úgy érzi, hogy a börtönben „szabad”, „rendben van”. Hozzátette, hogy, „ha valami csoda folytán kiengednék”, akkor sem akarna már beilleszkedni a társadalomba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top