nlc.hu
Életmód
20 éven át süketnémának tettette magát, hogy elkerülje a börtönt

20 éven át süketnémának tettette magát, hogy elkerülje a börtönt

Új életet kezdett, mégis rátaláltak a rendőrök.
börtön,

Egy gyilkosság miatt körözött kínai férfinak 20 éven keresztül sikerült kijátszani a rendőröket azzal, hogy süketnémának tettette magát.

2004. május 22-én este egy Hsziao nevű fiatal heves vitába keveredett egyik szomszédjával a szülőfalujában. Egy ponton Hsziao állítólag felkapott egy lapátot, és fejbe vágta vele a szomszédját, aki a helyszínen életét vesztette. Gyilkosa tudta, hogy az élete hátralévő részét rács mögött kell tölteni, vagy ami még rosszabb, akár halálbüntetés is várna rá, ezért úgy döntött, elhagyja a feleségét és a 11 éves gyerekét, és a hegyekbe menekült. Azért, nehogy elárulja magát és a korábbi életét, süketnek és némának tettette magát a következő 20 évben. Csak mosolygott az emberekre és gesztikulálva kommunikált.

Telt-múlt az idő, de a rendőrség soha nem tett le arról, hogy megtalálja a férfit és bíróság elé állítsa. Hsziao keményen tartotta magát, az elmúlt 20 évben egyszer sem vette fel a kapcsolatot a családjával, ennek ellenére mégis a nyomára bukkantak. A múlt hónapban őrizetbe vettek a rendőrök egy látszólag süket és néma kukázót, mert összeveszett néhány helyivel, és bár nem sokkal később szabadon engedték, a rendőrségi fotója bekerült az országos adatbázisba.

A hónap elején, miközben Hsziao régi fotóit futtatták le az országos adatbázisban, meglepő egyezést találtak a rendőrök: a Fudzsian tartományban élő süketnéma férfi elképesztő hasonlóságot mutatott a gyilkosság miatt 20 éve körözöttel. Amikor elmentek hozzá a rendőrök, rákérdeztek, hogy az ominózus településről származik-e, mire a férfi igennel felelt. „20 éven át nem beszéltem. Úgy éreztem, már megőrülök” – fakadt ki megkönnyebbülten.

A rendőrök visszavitték a szülőfalujába, megtudta mi lett a családjával az elmúlt 20 évben, most pedig le kell töltenie a börtönbüntetést, ami elől 20 évvel ezelőtt elmenekült.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top