nlc.hu
Életmód

Járattörlés a Wizz Airnél

Újabb járattörlés a Wizz Airnél: Rómában hagyta Budapestre tartó utasait a légitársaság

Az utóbbi időben egyre többször fordul elő járattörlés a Wizz Airnél.

A menetrend szerint vasárnap 19:55-kor Rómából Budapestre induló gépének felszállását előbb eltolta egy órával a WizzAir, majd nem sokkal később törölte a járatot a légitársaság – tudta meg a 24.hu az egyik utastól. A törlés tényét a bud.hu oldalán is látni lehet, azt pedig már olvasónktól tudjuk, hogy a római reptéren egy hétfő 14:30-as indulásról tájékoztatták az utasokat, akik úgy tudjuk egyéb információt nem kaptak. 

Az utóbbi időben több hasonló eset is előfordult. Júniusban például Párizsban hagyta éjszakára utasait a fapados légitársaság, másfél hónapon belül harmadszor hagyott faképnél egy repülőnyi utast. Közleményükben akkor azt írták, a légitársaság azért halmozott fel késéseket, mert a légi irányítás munkaerőhiánnyal küzd. 

Robert Carey, a cég elnöke nemrég interjút adott a 24.hu-nak, melyben azt mondta, hogy:

az október végéig tartó, tágan értelmezett nyári szezonban mintegy 32 millió utast fogunk szállítani, egyetlen hónapban 4–5 milliót. Minden nyáron adódnak váratlan események: hol az olvadó beton, hol egy óriási viharzóna. Ez mindig nagyon kellemetlen, együttérzek az érintett utasokkal, és azzal is tisztában vagyok, hogy tisztáznunk kell, mindent megtettünk-e ezekben a helyzetekben a megfelelő tájékoztatás érdekében. De a nagy egészet nézve, sokkal megbízhatóbban üzemeltetjük a hálózatunkat, mint egy hónapja, mert minden fronton kibővítettük a kapacitásunkat.

Repülő szárnya az ablakból nézve a levegőben

Fotó: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top