nlc.hu
Életmód

Egy nap alatt lett milliárdos Vilmos és Katalin

Egyetlen nap alatt több mint egymilliárd fontot keresett Vilmos herceg és Katalin

Korábban sem voltak épp szegények, de a Királynő halálával hirtelen gigászi vagyon szállt rájuk, méghozzá egy pillanat alatt.

A Királynő haláláig a pénzügyi szakemberek szerint Vilmos herceg nagyjából 34 millió angol fontnyi vagyonnal rendelkezett, ami nem csekély összeg, ám most egyetlen nap leforgása alatt ennek a többszörösére tett szert feleségével, Katalinnal. Az új címek és rangok sora mellett egy nap alatt milliárdossá váltak. Egyszerre kapták meg ugyanis a korona által rájuk ruházott vagyont, valamint a néha Diana hercegnő örökségét, ami a ladbible.com cikke szerint 1,1 milliárd angol fontnyi vagyont tesz ki.

Katalin és Vilmos

Katalin és Vilmos találkozik a gyászolókkal szeptember 10-én (Fotó: Profimédia)

A nagy örökség oka, hogy Vilmos megörökölte Károly korábbi címeit, így Vilmos és Katalin már nemcsak Cambridge, hanem Wales hercege és hercegnéje is egyben. A címmel együtt rengeteg vagyonelem jár együtt, az 1,1 milliárd tehát alapvetően nem készpénzt, hanem nagyrészt birtokokat és ingatlanokat jelent. A nagy részét a Cornwalli hercegség teszi ki, ami egy 52 ezer hektáros területen fekszik, és található rajta farm, nemzeti park, krikettpálya, sőt még egy börtön is. Károly öt évtizeden keresztül volt Cornwall hercege. A területen bányák is találhatók, és a herceg dönt arról, kiadja-e a bányakitermelési jogokat, sőt még egy organikus élelmiszerekkel foglalkozó cég is található itt. Vilmosékon múlik, mit kezdenek a jövőben mindezzel, de azt már most látni, hogy a vagyon utáni kedvező adózásuk sokaknál kiveri a biztosítékot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top