nlc.hu
Életmód

A walesi hercegnő találkozott az ukrán first lady-vel

Katalin hercegné találkozott Zelenszkij feleségével a Buckingham-palotában

Olena Zelenszka szintén lerótta kegyeletét a felravatalozott II. Erzsébet királynő előtt.

Egy nappal II. Erzsébet brit királynő temetése előtt, szeptember 18-án, vasárnap a Buckingham-palotában találkozott Katalin walesi hercegné és Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége – számolt be a HVG. Az eseményről fotó is megjelent:

Katalin walesi hercegnő (j) fogadja Olena Zelenszkát, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök feleségét a londoni királyi rezidencián, a Buckingham-palotában.

(Fotó: MTI/AP/PA pool/Kirsty O’Connor)

Olena Zelenszka is lerótta kegyeletét a londoni Westminster-csarnokban felravatalozott II. Erzsébet királynő előtt és ő fogja képviselni országát és férjét a nemrég, 96 éves korában elhunyt uralkodó temetésén hétfőn. Az eseményen kétezer vendég lesz jelen, közülük 500-an különböző államfők, világvezetők, királyi méltóságok. 

Az Olena Zelenszka és Katalin közti találkozó a brit sajtó szerint egyértelmű jele annak, hogy az új walesi hercegnő immáron fontosabb diplomáciai feladatokat lát el, mint eddig.

Olena Zelenszka, aki eredeti szakmája szerint forgatókönyvíró, idén júliusban a Vogue-nak adott interjút, amelyben arról beszélt, mióta Oroszország megtámadta Ukrajnát, ő is úgy él, mint bármelyik ukrán: folyamatosan aggódik férje és gyermekei biztonságáért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top