nlc.hu
Életmód

Jogsértés pedagógus sztrájk alatt

Többször is jogsértést követhettek el tankerületek a pedagógussztrájk során

Jogellenesen írtak ki rendkívüli szünetet a sztrájk miatt.

Több helyen a sztrájk előtti napon vagy a sztrájk napján rendkívüli szünetet rendeltetett el a tankerületi központ, „mert kevés lenne a gyerek”. Ez teljesen jogszerűtlen, ilyenkor a PDSZ-t kell értesítenünk – írja a nedolgozzingyen.hu.

Némelyik tankerület állítólag jogellenesen rendelt el rendkívüli szünetet, amikor látták, hogy a szülők nem küldték be az iskolákba a gyerekeiket a sztrájk alatt. Ugyanis míg az intézményvezető valóban a sztrájk előtti nap 16:00 óráig dönthet a másnapi munkarendről, semmi esetre sem teheti meg, hogy váratlanul rendkívüli szünetet rendel el – írják. 

Kevés diák jelenléte esetén felügyeletet rendelhet el, amit nem kell igazolnia a szülőnek, míg a rendkívüli szünetet igen, illetve ez esetben dönthet a tanítási nap pótlásáról is. A lap idézi a jogszabályokat is, amelyek az oldalukon tekintetők meg.

Bajban vannak a tankerületek más miatt is, annyi gyalázkodó telefonhívást kaptak, hogy telefonszámaikat eltüntették a honlapjukról. 

Felkiáltójelek a tanárok tenyerein a sztrájk idején

Fotó: Facebook/Tanítanék

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top