nlc.hu
Életmód

Lottózással teszteli szerencséjét a cápatámadás túlélője

Túlélte a cápatámadást, most lottózni szeretne

A 19 éves fiatal egy kajak versenyen vett részt, amikor találkozott a csúcsragadozóval.

Nat Drummond nem csoda, hogy szerencsésnek érzi magát, mivel nemrég túlélt egy cápatámadását. A 19 éves ausztrál férfi éppen Adelaide partjainál vett részt egy kajak versenyen október 23-án, amikor a csúcsragadozó kinézte magának.

Óriási fehér cápa.

A fotón látható cápa nem azonos azzal, amelyik megtámadta Nat Drummondot. (Fotó: AFP)

A becslések szerint 3 méter hosszú fehér cápa először a kajak elejét támadta meg, majd kitépett egy darabot az aljából és bele is lökte a vízbe a férfit mintegy 700 méterre a parttól. Nat azonban, csodával határos módon, sértetlenül el tudott jutni az egyik közelben tartózkodó mentőcsónakhoz és most szeretné kideríteni, Fortuna csak azon a bizonyos napon szegődött mellé, vagy állandó társa. Eldöntött ezért, hogy a következő időben lottózni fog – számolt be a LAD Bible.  

A cápatámadás nyomán a helyi hatóságok átmenetileg lezárták a közeli strandszakaszt.

Noha egy olyan találkozás egy cápával, mint amilyenben Nat Drummondnak része volt, a legtöbb ember számára elég lenne ahhoz, hogy a jövőben egy életre elkerülje a nyílt vizet, az ausztrál férfi esze ágában sincsen feladni hobbiját.

A szakértők a támadás után igyekeztek leszögezni, nagyon ritka, hogy egy cápa emberre támadjon. A Floridai Múzeum szerint 2013 és 2017 közt összesen 84 ilyen eset történt világszerte.

Nemrég lapunknak interjút adott Ryan Johnson tengerbiológus, aki többek közt arról beszélt, tényleg több a cápatámadás az utóbbi években, de ezt csak magunknak köszönhetjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top