nlc.hu
Életmód

Visszatérne a vízbe a lány, aki cápatámadásban veszítette el a lábát

Bátor dologra készül a 17 éves lány, aki cápatámadásban veszítette el a lábát

A floridai tinédzsernek amputálnia kellett a lábát a cápatámadás után, de megfogadta, hogy visszatér a vízbe.
Cápa a vízben

Egy tinédzser, aki cápatámadásban elveszítette az egyik lábát, megfogadta, hogy amint felépül, visszatér a tengerbe.

A 17 éves Addison Bethea június 30-án a floridai öböl több részén úszkált, hogy fésűkagylókat gyűjtsön. Amikor a Keaton Beachen tartózkodott, hirtelen egy rántást érzett; kiderült, hogy egy csaknem három méteres cápa támadott rá.

Szerencsére ott volt a testvére, a tűzoltó Rhett Willingham is, aki habozás nélkül beugrott a vízbe, segített elzavarni a ragadozót, behúzta a lányt egy közeli csónakba, és elszorította a vérző lábát. Miután partot értek, hívta a mentőket, akik kórházba szállították a lányt.

Addison jobb lábát térd fölött amputálták július 5-én. Azt mondja: „ha Rhett nem lett volna ott, most a kórház helyett a ravatalozóban lennénk”. A tinédzser családja azt tervezi, hogy a lány egy rehabilitációs intézetbe kerül, mielőtt lábprotézis kapna.

A cápatámadás nem tántorította el a lányt attól, hogy újra a tengerbe merészkedjen. „Amint meggyógyul a lábam, visszamegyek a vízbe – mondta. – Gyakran olyan történik, amire egyáltalán nem számítasz, de át kell küzdened magad a váratlan dolgokon.”

Nemrégiben a Vörös-tengeri partvidékén egy nap alatt két cápatámadás történt Hurghada közelében, ahol több mint kétezer magyar nyaral. 

(LadBible)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Owen Harding)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top