nlc.hu
Életmód

Ezt is idd egy dietetikus szerint másnaposan

Egy dietetikus megmagyarázta, miért hülyeség a tiktokker „másnaposság elleni itala”

Egy tiktokker azt állítja, hogy az ő csodaitala hatékonyan megszünteti a másnaposság fájdalmas tüneteit. De egy dietetikus szerint csak részben működik a recept.
alkohol

Van, aki a junkfoodra esküszik, míg mások a céklára, vagy a kólára: mindenkinek megvan a saját (nem biztos, hogy a legegészségesebb) receptje, amit másnaposságra szokott alkalmazni, hogy újra embernek érezze magát. Most egy tiktokker azzal hasít a neten, hogy megosztotta az általa „indiai másnapossági italnak” nevezett receptjét, amely mindössze négy hozzávalóból áll.

A videóban a kaliforniai nő egy poharat háromnegyedig tölt meg szódavízzel, majd a tetejéig feltölti kókuszvízzel. Ezután felmelegít egy lime-ot – így könnyebben ki lehet facsarni –, mielőtt hozzáadja annak a levét, majd egy csipetnyi fekete sót ad hozzá. Itt álljunk is meg egy pillanatra.

Vajon tényleg okés az az ital, amibe sót teszünk?

Helen Bond bejegyzett dietetikus szerint nem különösebben. A Metro.co.uk-nak elmondta: „Nem ajánlom ezt az italt. A másnaposság esetén az ember elsősorban a kiszáradással küzd. Az alkohol vízhajtó, ezért ezt ellensúlyozni kell. A szódavíz és a kókuszvíz fogyasztása segít a hidratálásban – a kókuszvízben pedig elektrolitok vannak – a szervezetedben lévő alapvető ásványi anyagok, mint például a kálium és a nátrium –, amelyek kiegyensúlyozatlanná váltak, amikor ittál. A lime-ban van némi C-vitamin, ami jó, mivel az alkohol gyengíti az immunrendszert.

„De soha nem javasolnám, hogy ilyen módon sót adj az étrendedhez. A fekete só nem különbözik a hagyományos asztali sótól. Abból már így is van elég az étrendben, és ha valami, akkor a só csak szomjasabbá tesz” – mondta a doktor. Helen szerint pedig vannak sokkal jobb dolgok is, amiket másnaposan ehetsz vagy ihatsz.

Rengeteg folyadékra van szükséged, valamint olyan ételekre, amelyek visszaállítják a vércukorszintedet” – magyarázza a szakértő.

Ebben a cikkünkben pedig összeszedtük, milyen italokat, ételeket kerülj másnaposan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top