nlc.hu
Életmód

Sci-fi filmek, ha tetszett az Andor

Bejött az Andor? Ezt az 5 sci-fi filmet is imádni fogod!

A Disney+-on futó legújabb Star Wars-sorozat, azaz az Andor rajongóinak ajánluk szeretettel a következő filmeket.
Sci-fik az Andor rajongóinak

Bár a fanokat nehéz meggyőzni, ha az újabb és újabb Star Wars produkciókról van szó, ahhoz kétség sem fér, hogy az Andor nagy sikert aratott a közönség ÉS a kritikusok körében is. Nehéz ugyanis olyan intim és egyedi sztorit bemutatni ebben az óriási univerzumban, ami ennyire működik. És bár a Star Wars alapvetően a sci-fi és a fantasy határán egyensúlyoz (köszönhetően a „Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban…” mondatának), az Andorral inkább a sci-fi irányába mentek el a készítők.

Éppen ezért, ha már ledaráltad a sorozatot, de még vágynál hasonlóan érett és érzelemmel teli sci-fire, akkor most elhoztunk 5 olyan filmet, ami beleillik ebbe a kategóriába. Ráadásul tematikailag is hasonló vonalon mozog, mint a Zsivány Egyes előzménysorozata.

Upgrade – Javított verzió

Az általában horrorjairól ismert rendező, Leigh Whannell második rendezése egy négy végtag bénult, azaz tetrapélégiás férfit követ, aki kap egy esélyt az újrakezdésre. Ehhez egy kísérleti chipet helyeznek el benne, amely azzal együtt, hogy visszaadja a mobilitását, arra kényszeríti a testét, hogy álljon bosszút mindazokon, akik őt tolószékbe küldték, a feleségét pedig megölték. Csavaros, sötét humorú és nem egyszer rémisztő akció-sci-fi az Upgrade – Javított verzió, amelynek futurisztikus, disztopikus világát az Andor nézői is ismerősnek találhatják.

Szárnyas fejvadász 2049

Ahogy az Andor, úgy a Szárnyas fejvadász 2049 is egy univerzum kirakósának újabb kockája. A Ridley Scott meghatározó alkotásához készült folytatás továbbra is a replikánsok és az őket üldöző szárnyas fejvadászok közti feszültségről szól. A második részben ugyan visszatér Harrison Ford, de ennek a főszereplője a Ryan Gosling által alakított K, aki olyan titokra bukkan, amely alapjaiban fordítja fel a rendszert…

A holnap határa

Egy könnyedebb sci-fi sztorira vágysz? Akkor engedd meg, hogy A holnap határát ajánljuk Tom Cruise-zal és Emily Blunttal a főszerepben. Igazi szórakoztató popcornfilm ez, ráadásul a mindig izgalmas időhurok szituációt tematizálja thriller elemekkel vegyítve. Tom Cruise karaktere, Bill Cage egy nem a bátorságáról híres katona, akit szinte véletlenül vetnek be az idegen invázió ellen folytatott küzdelembe, hogy végül hősi halált haljon. Másnap azonban mintha mi sem történt volna, újra felébred: újra és újra átéli bevetésének és halálának napját. Meglepően vicces, okos és lebilincselő sci-fi thriller ez, aminek érdemes esélyt adni.

Serenity

A Firefly című űrwestern sorozat rajongóinak nyilván nem kell bemutatnunk a Serenity című filmet, ami annak folytatása és egyben lezárása is. Ha viszont túl fiatal vagy ahhoz, hogy ismerd, esetleg szimplán csak nem láttad az eredeti szériát, a Serenityt akkor is ajánljuk. A sztori Malcolm Reynolds kapitányt követi, aki kétes üzleteket bonyolít le Serenity nevű űrhajóján, amibe befogadott egy veszélyes potyautast, River Tant. Miközben megismeri River valódi természetét, igyekszik elkerülni egy könyörtelen orgyilkost és a Fosztók nevű kannibál hordát. A Serenity-nek egészen sok közös vonása van az Andorral a politikai cselszövések és érzelmes kapcsolati hálók terén – pedig a Firefly sorozatot anno még maga a Star Wars inspirálta…

District 9

A Disctrict 9 egy zseniális és szívfacsaró sci-fi thriller, ami egy jámbor bürokratáról szól, aki a földönkívüliek nyomornegyedének áthelyezését vezeti, csakhogy ki van téve egy idegen vegyi anyagnak, amely fokozatosan őt magát is alienné változtatja, így válik mind a szívtelen vállalati vezetők, mind az őrült fegyverkereskedők célpontjává. A District 9 a 2000-es évek meghatározó science fictionje. A közös sorsról, szabadságról és saját magunk erkölcsi iránytűjének megkérdőjelezéséről szóló története pedig ismerősen csenghet az Andor rajongói számára is.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top