nlc.hu
Életmód

A Buffy, a vámpírok réme rendezőjéről egyre többen állítják, hogy kibírhatatlan zsarnok

Egyre többen vádolják zaklatással a Buffy, a vámpírok réme rendezőjét

Nem szexuális természetű zaklatásról van szó, a rendező pokollá tette több szereplő életét.

A Buffy, a vámpírok réme című sorozat nálunk is igen népszerű, a sorozat író-rendezőjét, Joss Whedont pedig sok szuperhős-, és képregény-rajongó szinte istenként tiszteli, olyan filmek és sorozatok miatt, mint a Firefly, a Bosszúállók vagy épp a S.H.I.E.L.D. ügynökei. Már korábban is rebesgették, hogy Whedon nem éppen szimpatikus stílusáról híres, most azonban kitört a botrány, miután a Buffy, a vámpírok réme egyik szereplője, a Cordelia Chase-t alakító Charisma Carpenter Twitter-oldalán tett közzé egy hosszabb írást a rendezővel kapcsolatos élményeiről.

A több bekezdésből álló írás szerint Whedon több alkalommal is visszaélt a hatalmával a Buffy és az Angel című sorozatok forgatása közben. Carpenter szerint Joss Whedon gyakran megalázóan viselkedett vele szemben a stáb előtt, ahogy írja, ez csak arra szolgált, hogy növelje a színész szorongását, hatalmaskodjon fölötte és elidegenítse a kollégáitól.

„Ezek az incidensek olyan krónikus fizikai eredménnyel jártak, amiktől a mai napig szenvedek” – írta Charisma Carpenter.

A színész úgy fogalmazott, két évtizeden át hallgatott az esetről, sőt, még mentségeket is kitalált Whedon számára, azonban amikor tavaly Ray Fisher, a DC-filmekben Cyborgot alakító színész elmondta, hogy Whedon milyen vállalhatatlanul viselkedett az Igazság ligája stábjával, úgy döntött, ő is előáll a saját történetével.

„Joss-ról közismert, hogy milyen lazán képes kegyetlenkedni másokkal” – írta a Twitteren Carpenter. „Már a karrierje kezdete óta ellenséges és mérgező munkakörnyezetet teremtett. Tudom, mert első kézből tapasztaltam ezt. Többször is.

A Buffy a vámpírok réme rendezőjét több színésznő is azzal vádolja, hogy pokollá tette az életüket

Charisma Carpenternek maradandó fizikai problémákat okozott Joss Whedon zsarnokoskodó stílusa (Fotó: Getty Images)

A színész szerint Whedon folyamatosan a kirúgással fenyegette, ami kezdő színészként alaposan megtépázta az önbecsülését, amikor pedig Carpenter négy hónapos terhes volt, a stáb többi tagja előtt egyszerűen kövérnek nevezte. Amikor pedig négyszemközti beszélgetésre hívta a színészt, az nem a munkáról szóló beszélgetés volt, hanem arról, hogy Whedon egy tetoválása miatt sértegette Carpentert.

A fenti tweet posztolását követően néhány perccel nem más reagált Carpenter írására, mint Sarah Michelle Gellar, a Buffy, a vámpírok réme főszereplője, aki támogatásáról biztosította kollégáját, és mindenkit, aki hasonló zaklatást élt át. Ezzel valószínűleg Michelle Trachtenbergre, Buffy húgát alakító kollégájára célozhatott, aki korábban szintén hasonló vádakat fogalmazott meg Whedonnal szemben.

Az író-rendező menedzsmentje egyelőre nem reagált az esettel kapcsolatos sajtómegkeresésekre. Reagált viszont Amber Benson, aki szintén szerepelt a vámpíros sorozatban. Benson szerint a forgatás „mérgező munkakörnyezet” volt, Carpenter pedig csak az igazságot írta meg.

További cikkeink a filmek és sorozatok világával kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top