nlc.hu
Szabadidő

Botrány Hollywoodban: távozik A mandalori egyik főszereplője

Kirúgták A mandalori egyik sztárját a folytatásból

A stúdió számára vállalhatatlan dolgokat tett közzé közösségi oldalain.

A Lucasfilm bejelentette, hogy a jövőben nem lesz látható majd A mandalori című sorozat folytatásaiban a Cara Dune szerepét alakító Gina Carano – írja az AP. A korábban harcművészként szép sikereket elérő színésztől a stúdió indoklása szerint azért váltak meg, mert közösségi oldalán a holokauszt idején üldözött zsidókhoz hasonlította az amerikai konzervatív-republikánus szavazók helyzetét.

A republikánus párt környékén a Capitolium épületének 2021. január 6-án lezajlott megrohamozását követően lett forró a talaj, mivel sokan úgy vélik, Donald Trump, hivatalából azóta távozott amerikai elnök a minden valóságalapot nélkülöző kijelentéseivel addig hergelte a híveit, amíg meg nem támadták az amerikai törvényhozás szimbólumának számító épületet. A támadás idején a Capitoliumban épp a tavaly novemberi amerikai választás eredményéről döntöttek a képviselők. Trump nem sokkal az incidenst megelőzően beszédet mondott, amelyben arra szólította fel híveit, hogy vonuljanak az épülethez és harcoljanak a jogaikért. Emiatt most zajlik a volt elnök második alkotmányos felelősségre vonási eljárása, az impeachment

Távozik A mandalori egyik főszereplője

Pedro Pascal és Gina Carano A mandalori díszbemutatóján (Fotó: Getty Images)

„A zsidókat az utcán nem a náci katonák, hanem a szomszédaik verték meg … még a gyerekek is ”– írta Gina Carano Instagramon. „Mivel a történelmet szerkesztik, a mai emberek többsége nem veszi észre, hogy ahhoz, hogy a náci katonák zsidók ezreit gyűjthessék be, a kormány először saját szomszédaikkal utáltatta meg őket egyszerűen zsidóságuk miatt. Ez miben különbözik attól, hogy valakit gyűlöletet keltenek politikai nézetei miatt?”

Gina Carano korábban azzal is sokakban megütközést keltett, hogy a maszkviselést tagadó posztokat tett közzé az Egyesült Államokban eddig félmillió ember halálát követelő koronavírus járvány során, de az elnökválasztással kapcsolatban is megosztott teljesen alaptalan összeesküvés-elméleteket, amely szerint a voksolást elcsalták. A választási csalással kapcsolatos vádakat azonban egészen mostanáig semmilyen bizonyítékkal nem sikerült alátámasztani. 

A mandalori nagy sikere után a jogtulajdonos Disney Rangers of the New Republic címen egy folytatás-sorozatot jelentett be, amelynek eredetileg a Carano által alakított Cara Dune lett volna a központi alakja. A Lucasfilm szóvivője szerint azonban a stúdió má rnem áll szerződésben a színésszel “és nem is terveznek ilyesmit a jövőben” – áll a cég közleményében. 

„Az embereket kulturális és vallási identitásuk alapján becsmérlő közösségi médiás bejegyzései irtózatosak és elfogadhatatlanok” – indokolta döntését a Lucasfilm.

Még több sorozat az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top