nlc.hu
Életmód

Négy éve után előléptették a parti őrség kutyáit

Előléptették az Egyesült Államok Parti Őrségének magyar vizsláit

Loki és Thor testvérek, akiket egy Missouriban található menhelyről fogadtak örökbe négy éve.
Lokki és Thor, a USA Parti Őrség kötelékében szolgáló magyarvizslák.

Négyéves szolgálat után igen nagy megtiszteltetés érte az Egyesült Államok Parti Őrségének kötelékében álló két magyar vizslát. Thor és Loki megérkezése óta töretlenül javítja az őrség marquette-i állomásán a legénység, illetve a környékbéliek hangulatát. Ezért, egy apró, ám roppant ünnepélyes szertartás keretében a minap előléptették őket „másodosztálybeli hangulatjavító kutyákká”.

A fejleményről maga a parti őrség számolt be Facebook-oldalán. Bejegyzésükből kiderült az is, hogy a kutyáknak az új rangjuk ellenére nem változik meg a feladatkörük.

Az ebek testvérek és egy Missouriban található menhelyről hozta el őket négy évvel ezelőtt a parti őrség. Eredetileg csak egy kutyát szerettek volna örökbe fogadni, de kiderült, hogy az ebek nagyon ragaszkodnak egymáshoz, ezért végül mindkettőt visszavitték Marquette-be.

Azóta Thor és Loki az állomás életének szőrös szerves része. Rendszeresen posztolnak róluk képeket. Korábbi bejegyzésekből például kiderült, hogy mindkét kutya nagyon szeret elkényelmesedni a vízi balesetek szimulálásához használt ember alakú puha bábun és rendszeresen megkergetik az állomás közelében található tavon a vadlibákat. Sőt, a két kutya állandó szereplője, az úgynevezett #SafetyTipTuesday bejegyzéseknek, melyekben az parti őrség a lakosság számára ad különböző tippeket arra nézve, hogyan lehet bizonyos veszélyes helyzeteket ép bőrrel megúszni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top