nlc.hu
Életmód
Rezsiválságba került a Mozgássérültek Somogy Megyei Egyesülete

Rezsiválságba került az 1600 fogyatékossággal élőt gondozó civil szervezet, de a minisztériumok válaszra sem méltatták őket

A Somogy megyei egyesület nem tudja kifizetni a hétszeresére nőtt rezsiszámlát, de hiába kértek több minisztériumtól segítséget, nem is válaszoltak nekik.
Üres kerekesszék egy udvaron

1600 fogyatékossággal élő ember ellátása és 200 dolgozó megélhetése kerülhet veszélybe, miután 20 millióról 135 millióra nőtt a Mozgássérültek Somogy Megyei Egyesületének rezsiszámlája – számolt be az RTL Híradó.

Az egyesület 24 intézményt üzemeltet Somogyban, mozgássérülteket, vakokat, siketeket és halmozottan fogyatékos embereket látnak el, nemcsak a megyéből, hanem az egész országból.

Az egyesület költségvetésének 15 százalékát a betegek fizetik, 65 százalékát az állam adja, a fennmaradó 20 százalékot adományokból gyűjtik össze. Utóbbi bevétel bizonytalan, a sérült emberek pedig nem tudnak többet adni, ezért az államtól kértek segítséget a rezsiválság megoldásában, de még válaszra sem méltatták őket.

„Megkerestük a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárt, a miniszterelnök társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsadóját, miniszteri megbízottat, megkerestük a Belügyminisztériumot, az energetikai ellátásért felelős minisztériumot, sehonnan semmilyen választ, nemcsak választ, hanem még csak ígéretet sem kaptunk” – mondta Hegedűs Lajos, az egyesület elnöke.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top