nlc.hu
Életmód

Teljesen átalakította külsejét egy japán influencer

Ötödikes kora óta plasztikáztatja magát egy japán nő

Eddig körülbelül 27 millió forintot fizetett azért, hogy megváltoztassa külsejét.

Döbbenetes vallomást tett a minap egy japán TikTok sztár. A Zirazyo_ néven ismert fiatal nő arról számolt be, hogy bűbájos megjelenését nem a jó géneknek és ügyes világításnak, hanem plasztikai sebészetnek köszönheti. Első beavatkozásán ráadásul akkor esett át, amikor még mindössze ötödikes, azaz 10-11 éves volt és azóta nem kevesebb mint 27 millió forintnak megfelelő összeget költött már plasztikáztatásra.

 Zirazyo_ plasztikai sebészet előtt és után.

(Fotó: TikTok / Zirazyo_)

Állítása szerint már harmadikos korában is igyekezett átmeneti megoldásokkal, például ragasztószalaggal, változtatni külsején, amikor azonban édesanyja elmondta neki, hogy van mód arra, hogy tartósan szemhéjplasztikával például végleg megszabaduljon a ázsiai embereknél jellemző függőleges bőrredőtől, egyből úgy döntött belevág.  

Arról is beszélt, hogy eredeti külsejével nem volt népszerű és döntését, hogy kés alá fekszik, jelentősen befolyásolta húga. Testvére ugyanis nagyon szép és már gyerekkora óta ő volt az a családban, aki elhalmoztak bókokkal megjelenése miatt. Sőt, a középiskolában úgy tartották egy időben számon, mint az iskola legszebb lánya. 

Arra a kérésre, miért döntött úgy a japán influenszer, hogy felfedi külsejének titkát, a fiatal nő azt mondta, szeretné, ha nem lennének a plasztikáztatással kapcsolatban társadalmi előítéletek. Állítása szerint őt is sokat bántották egy időben megváltozott külseje miatt, holott nem ártott vele senkinek, sőt, új megjelenése hozta el számára a boldogságot. Szerinte az új külseje tette lehetővé, hogy az emberek odafigyeljenek rá és megismerjék a valódi énjét.

Kicsit ellentmondásos, hogy ugyanakkor azt is nyomatékosította a követőinek, hogy nem szabad az embernek összehasonlítania magát másokkal és arra is figyelmeztetett, mennyire nagy nyomást helyez az emberre a közösségi média. Zirazyo_ szerint a nagyon fontos, hogy az ember odafigyeljen magára és megőrizze a mentális egészségét.  Noha a fiatal nőt magát a plasztikai bevatkozások egy fajta nagykövetének tekinti, elismerte, ezeknek a műtéteteknek meg van a sötét oldaluk és sajnos fennáll annak is a veszélye, hogy az ember függővé válik.

Zirazyo_ esete azért aggasztó, mert valójában nem ő az egyetlen, aki a szigetországban még kiskorúként plasztikai beavatkozáson esett át. A közelmúltban a Vice készített riportot a témáról, melyben Toru Aso, egy tokiói plasztikaisebész mesélt a tapasztalatairól. A húsz éve praktizáló sebész arról számolt be, míg tíz évvel ezelőtt havonta körülbelül egy kiskorú kliense volt, manapság naponta érkeznek klinikájára szüleikkel az ilyen ügyfelek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top