nlc.hu
Életmód

Újjáépítik Johannék leégett otthonukat

Mindenük odalett, de a helyieknek hála, hamarosan új házuk lehet

A Johan család háza májusban égett le, de Tiszasziget lakossága azonnal összefogott, hogy segítsen.
Tűz.

Rendkívüli összefogásnak köszönhetően új otthona lesz belátható időn belül annak a tiszaszigeti családnak, aki nemrég egy tűzben mindenét elvesztette egyik napról a másikra. Miután májusban elpusztult otthonuk az egész falu összefogott, hogy segítsen nekik. Voltak, akik építőanyagot vagy nyílászárót ajánlottak fel, mások a munkájukat. Bár karácsonyra még nem lesz a Johan családnak a leégett otthonuk helyett új háza, megvannak az engedélyek, így két hét múlva kezdődhet az építkezés – a szívet melengető történetről az RTL Híradója számolt be.

A riportban az is elhangzott, hogy még mindig nem derült ki, mi okozta a tüzet a könnyűszerkezetes házban.

Csak a nagymama volt otthon, amikor felcsaptak a lángok, melyeket egyedül nem tudott eloltani, de a család terápiás lovait és a többi állatot ki tudta menteni. Húsz perc alatt minden odalett. A lovakat egy helyi gazda fia fogta be, és a lovardában találtak nekik helyet, a kutyák a családdal együtt kaptak szállást egy falubeli lakosnál.

(Fotó: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top