nlc.hu
Életmód

Barátságos mókus

Rendszeresen visszajár megmentőjéhez egy mókus

A mókusokat sok mindenért lehet szeretni, de azt nem mondhatjuk róluk, hogy barátkozós típusok. Ez a példány mégis rácáfolt erre!
Mókus

Egy Chrissy nevű nő arról számolt be, hogy különleges barátság szövődött közte, és egy mókus között. Az állat még kölyök volt, amikor segítségre szorult, és a lelkes állatvédő mindent megtett azért, hogy életben tartsa a mókust.

Hogy kifejezze a háláját, a Samuelnek keresztelt mókus rendszeresen visszajár Chrissyhez, és sokat játszanak együtt. Egyáltalán nem megszokott, hogy egy mókus közel megy egy emberhez, Samuel azonban vidáman szaladgál fel-alá megmentője lábán, ami szemmel láthatóan boldogsággal tölti el.

A Samuel nevű kisállat 4-6 hetes lehetett, amikor Chrissy megtalálta kanadai otthonában, és azonnal látta, hogy szakszerű segítségre van szüksége: „Felhívtam a Critter Care nevű vadvédelmi szervezetet, ahonnan nagyszerű tanácsokat kaptam. Segítettek az etetésben és a sebkezelésben, így sikerült a kis barátomat visszahozni az életbe.” Miután a kismókus felépült, Chrissy és családja könnyes búcsút vett tőle.

Nem sokkal később azonban hatalmas meglepetésben volt részük, Samuel ugyanis visszajött, hogy üdvözölje őket és ezt a jó szokását azóta is megtartotta. Olyan, mintha egy mesebeli barátságról lenne szó, pedig a történet nagyon is valós. „Többen is beszámoltak olyan esetről, hogy az emberek által felnevelt árva mókusok kötődni kezdtek gondozójukhoz, akikre a jelek szerint tökéletesen emlékeznek felnőtt korukban is” – mondja Chrissy, akik nagyon örül ennek a különleges kapcsolatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top