nlc.hu
Otthon

Mókus wonderland

Mókusfalvat épített a hátsó kertjében az unatkozó kalandor

Igazi mókus wonderland!

Amikor a 38 éves Paul Everitt nem tudott külföldre menni a bezártság idején, új módot talált az idő eltöltésére: 18 hónapot töltött egy mókusoknak készülő miniatűr falu kialakításával a hátsó kertjében.

A végeredmény egy pompásan szórakoztató mászóka 1,5 m magas platformokkal, hidakkal, medencével és egy mini karácsonyi kabinnal mókusbarátai számára. Az alkotásnak még egy tornya is van, amelyet Paul The Swingers Clubnak hív, egy Corn Tosser etetőállomással kiegészítve.

Nemcsak a bozontos farkú rágcsálók élvezik a csodaparkot – Paul nyolc rókát, egy borzot és rengeteg madarat figyelt már meg a szerkezet körül sündörögni. A galambok miatt van még egy P betűvel jelzett leszállópálya is.

„A Covid előtt sokat utaztam – hajlamos voltam hosszú utakra menni, kajakozni Alaszkában, Finnországban és Svédországban, vagy biciklizni kontinenseken át – mondta Paul. – Éltem Kanadában egy kicsit, és hiányzik a vadon, mivel megszoktam, hogy medvék és farkasok jönnek hozzám. Mivel a Covid beütött, szükségem volt egy projektre, ami elűzi a gondolataimat. Megnyugtat, mivel nincs tévém, így csak ülök és nézem a vadon élő állatokat.”

Paul elmondta, hogy a munkálatok azután kezdődtek meg az emelt építményen, hogy megvásárolt egy három hálószobás bungalót Grimsbyben, és megkezdte a benőtt kertjének megtisztítását. 18 hónapig gondosan dolgozott alkotásán, és kidolgozott egy hosszú platformot csúszdával is.

 

Mókus a fán

Fotó: Unsplash

(Fotók)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top