nlc.hu
Szabadidő

Mókus táplálása

Megható: kulacsából adott vizet a szomjas mókusnak

A mókus maga jelezte, hogy szomjas, inni kér.

Jomar Robles tereprendező munkát végzett a Texasi Dallasban, amikor meglátott egy segítségre szoruló mókust. Forró, márciusi nap volt, és az állatbarát Robles tudta, hogy valami nagy baja lehet a kisállatnak, ha vadállatként hozzá fordul segítségért.

Megható: Kulacsából adott vizet a szomjas mókusnak

Megható: Kulacsából adott vizet a szomjas mókusnak (Képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

A férfi tudta, hogy a mókus nagyon szomjas, hát adott neki inni. Kicsavarta kulacsa kupakját, és letérdelt az állathoz, hogy vizet adjon neki. A mókus mancsát Robles kezére támasztotta, miközben nagyokat kortyolt a palackból.

Ami ezután következett, végkép kiveri a cukiságmérőt: ahogy a mókus végzett, felkapaszkodott a férfi karjára, és hagyta, hogy megsimogassa, miközben megpihent a póló redőiben. Robles úgy gondolta, hazaviszi az állatot, készít számára kényelmes fekhelyet, és egészséges elemózsiát. Pár nappal később, mire a mókus összeszedte magát, Robles visszavitte oda, ahol először találkoztak, és útjára bocsátotta.

„Nem akartam elengedni, de szívem mélyén tudtam, odatartozik” – mondta el a férfi a The Dodónak.

Még több mókushír

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top