nlc.hu
Otthon

Pizzaevő mókust videóztak egy családi ház udvarán

A pizzás patkány után itt a pizzás mókus

Videó is készült az ínyenc jószágról.

Még 2015-ben ölelte az internet kollektív kebelére azt a New York-i patkányt, amely egy jókora pizzaszeletet zsákmányolt az amerikai nagyváros egyik metróállomásán.

Most Baltimore-ban örökített meg egy biztonsági kamera egy hasonló esetet, amelyről a Fox News számolt be. Ezúttal azonban nem egy patkány, hanem egy mókus csapott le egy őrizetlenül hagyott pizzaszeletre.

Az egyelőre nem derült ki, hol bukkant a finomságra a kis állat, az azonban biztos, hogy a zsákmányát egy Matt Robicelli nevű férfi háza előtt álló fára cipelte fel, hogy biztonságos körülmények között fogyaszthassa el. A videónak természetesen hatalmas közönsége lett, alig néhány óra alatt máris több ezren megnézték a körülbelül 50 másodperc hosszúságú felvételt.

Meglepő módon, ez a jelenség jóval gyakoribb, legalábbis erről árulkodik, hogy az olyan közösségi oldalakon, mint a TikTok vagy az Instagram, a #pizzasquirrel hashtag alatt több videót is lehet látni pizzázgató mókusokról. Sőt, akadnak olyan oldalak is, amelyek kifejezetten az emberi táplálékot fogyasztó mókusokról gyűjtenek fotókat, videókat. A gyanú szerint a leggyakrabban az amerikai házak tornácán hagyott, kiszállítós pizzákat dézsmálják meg a rágcsálók.

Íme a pizzalopó patkány utódja, a pizzalopó mókus

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A Fox News rámutatott, hogy a mókusok egyébként mindenevők, és bár főleg magvakat és bogyókat fogyasztanak, étrendjükbe gyökerek, növények, de rovarok, tojások és kisebb emlősök is bekerülhetnek.

Még több kisállat az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top