nlc.hu
Életmód

Saját "könyvtárral" lepte meg a helyi kutyákat egy kanadai kisfiú

Szuper ajándékot hagyott a tízéves kisfiú a parkban, a kutyáknak

A kényszerű karantén aranyos ötlethez vezetett.

A tíz éves Jeremiah Carter és apukája, Dave kitalálták, hogy a járvány miatt otthon töltött idejüket barkácsolással ütik el – írja a Unilad. A kanadai Saskatoonban élő apa-fia páros minden héten alkot valamit, ezzel fejlesztve a kissrác kézügyességét.

Nemrég összekötötték a kellemest a hasznossal, amikor Jeremiah kitalálta, hogy a környékbeli parkban kellene csinálniuk egy „botkönyvtárat”, azaz egy kis tárolót, amibe olyan ágakat és botokat tehetnek, amikkel a környék kutyái – köztük saját, Nala nevű kutyusuk is – játszhatnak egy jót séta közben.

Nem is tétlenkedtek, hamar össze is rakták a fotókon is látható ládát, amelyre ráírták a Stick Library (botkönyvtár) feliratot. A dobozt a kutyafuttató kerítéséhez erősítették és telepakolták megfelelő méretű botokkal.

Az ötletnek hatalmas sikere volt, a kutyasétáltatók és négylábú kedvenceik is nagyon szeretik a játékra szánt botokat.

„Mindig, amikor megyünk a kutyafuttatóba, látjuk, hogy tele van a terület a botokkal, tehát használják azokat” – mondta el az apuka a CNN-nek nyilatkozva.

A botkönyvtárat ábrázoló fotók felkerültek a Doodles of Saskatoon Facebook-oldalra is, a kommentek között pedig hamar megjelentek a környékbeli kutyások.

„Köszi, hogy megépítettétek ezt” – írta az egyikük. „A kiskutyánk, Cocoa imádja a botkönyvtárat!”

Cuki ajándékot hagyott a kutyafuttatóban a kisfiú

Képünk illusztráció, de bizonyára a „botkönyvtár” tagjai is hasonlóan lelkesek (Fotó: Getty Images)

Az apuka azt is elmondta az interjújában, hogy a kisfiának nagyon jól esik a tudat, hogy vicces „találmányával” örömet szerezhet az embereknek és a kutyáknak egyaránt. Most azt tervezik, hogy másik helyi parknak is készítenek majd egy hasonló „könyvtárat”.

Még több cukiság az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top