nlc.hu
Szabadidő

Rengeteg manátusz gyűlt össze Florida partjainál

Videó: az év manátuszbulija zajlott le Floridában

Pár delfin is benézett a tengeri emlősök gyűlésére.

Közel 200 veszélyeztetett manátuszt filmeztek le, ahogy Florida partjai mentén gyülekeznek a sekély vízben – írja a Guardian. A manátuszok békés növényevő tengeri emlősök, amelyek a Karib-tengeren, a Mexikói-öbölben, az Amazonas medencéjében és Nyugat-Afrika vizeiben fordulnak elő.

Az alábbi videót a floridai St. Petersburg közelében rögzítették. Valódi különlegességről van szó, mert ritkaság, hogy a manátuszok ekkora tömegben gyűljenek össze. A veszélyeztetett fajok közé tartozó állatokból már csak mintegy 7500 példány él vadon Florida környékén, igaz, ez a szám már emelkedő tendenciát mutat, ugyanis két évtizede mindössze 1250 állatot tartottak nyilván a régióban.

A videó abból a szempontból is ritkaságnak számít, hogy egy játékos delfincsapatot is sikerült rögzíteni, ahogy a manátuszok között úszkálnak.

Manátuszok árasztották el a floridai strandot

Floridai manátuszok pihennek a sekély partmenti vízben (Fotó: Getty Images)

„A delfinek és a manátuszok hasonló találkozása rendkívül ritka, mivel utóbbiak inkább a kevésbé sós vizeket részesítik előnyben, ahol ritkábban fordulnak elő delfinek” – magyarázta a brit lapnak Mike Heithaus, a Florida International University College of Arts, Sciences and Education dékánja, a biológia tanszék vezetője. „Ha sikerül újra felépítenünk a manátuszok populációját, gyakrabban kerülhet sor hasonló találkozókra.”

Még több cukiság az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top