nlc.hu
Életmód

Ritka betegség

Egy ritka betegség miatt feketévé változhatnak a csontjaink

Egy TikToker tett hajmeresztő felfedezést: ritka betegsége miatt feketék lettek a csontjai.

Egy Archie nevű influenszer arról számolt be a követőinek, hogy egy olyan betegség alakult ki a szervezetében, ami veszélyesnek ugyan nem tekinthető, ám igazán ijesztő következménnyel jár, mégpedig azzal, hogy a csontjai feketére színeződnek.

Erre a felismerésre a fogorvosa döbbentette rá, aki a feketén kibújt bölcsességfogának köszönhetően ismerte fel a bajt. A különös betegséget egy minociklin nevű antibiotikum okozza, amit Archie azért szedett, hogy sikeresen kerekedjen felül gyulladt pattanásain.

Antibiotikum

A pattanások elmúltak, a csontjai azonban feketék lettek

A 24.hu azt írja, hogy az influenszer azt hitte, szuvasan bújt elő az új foga, fogorvosa azonban felvilágosította, hogy téved: a szakember elmondta, hogy valószínűleg az egész állkapcsa és a koponyájának egy része is elszíneződhetett a gyógyszer mellékhatása miatt.

Az orvosok, akik még nem sokat tudnak a minociklin hosszútávú szedésének káros következményeiről, azt már kiderítették, hogy a csontok elszíneződése visszafordíthatatlan és a folyamat meglehetősen gyorsan halad előre. Jó hír azonban, hogy a csontok szerkezetében nem tesz kárt.

(Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top