nlc.hu
Életmód

Túl sok energiaital.

Pokoli vége lett, hogy 10 perc alatt bedöntött 12 energiaitalt

Egy gamer férfi gondolta úgy, hogy a videójátékokhoz tucatnyi energiaitallal szerez állóképességet. Többet nem tesz ilyet.

Bár JS egy 36 éves férfi, nem nagyon akad barátja, ezért a videójátékok világába menekült. A gamer férfi vágyhatta az elismerést, mert megpróbálta munkatársait lenyűgözni azzal, hogy tíz perc alatt 12 energiaitalt ivott meg.

JS nem tartott mértéket (Fotó: Pexels.com)

JS nem tartott mértéket (Fotó: Pexels.com)

Érezte, hogy ez talán nem jó ötlet, egyre rosszabbul volt, a gyomra égett, de abban bízott, hogy egy kis videójátékozás majd elmulasztja a bajokat. Arra is felfigyelt, hogy majd kiugrott a szíve, amin meglepődött, mert addig is sok koffeint fogyasztott és ez általában nem hatott rá túlzottan.

Amikor már órák óta rosszul volt, akkor végre orvoshoz fordult. A kórházban hiperglikémiát diagnosztizáltak nála – a magas vércukorszint okozta állapotot –, és ez a hasnyálmirigy lehetséges problémájára utalt, mivel soha nem volt cukorbetegsége.

Az orvosok azonban arra gyanakodtak, hogy valami más baj van, és a további vizsgálatok során akut hasnyálmirigy-gyulladást diagnosztizáltak nála, amelyet a vérben lévő túl sok zsír okoz, ami arra utal, hogy a hasnyálmirigye szivárog.

JS csak azt felejtette el közölni az orvosokkal, hogy 12 energiaital van a szervezetében, így az orvosok hiába vártak arra, hogy a probléma magától megoldódjon, elkezdett leállni a mája és a veséje és vérfertőzést is kapott.

Végül egy antibiotikum-kúrával meggyógyították, de azt is tudatták JS-szel, hogy nagyon közel járt a szívrohamhoz, ezért eszébe se jusson legközelebb az energiaital-túladagolás. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top