nlc.hu
Életmód

Magyar Posta karácsonyi csomagküldés

A Magyar Posta felkészült a karácsonyi csomagrohamra

Már most érezhető a csomagforgalom növekedése, az idei ünnepi rohamra pedig teljes mértékben felkészült a Magyar Posta.

Az ajándékrendelések és csomagküldések minden évben jelentősen megnövelik a posta dolgozóira váró feladatokat, ígéretük szerint azonban idén nem foghat ki a vállalaton az év végi csúcs. A Magyar Posta az MTI-nek adta hírül november 17-én, hogy 140 új csomagautomata telepítésével járul hozzá ahhoz, hogy minden időben feladott csomag célba érjen még karácsony előtt. 

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a legtöbben a 49-50. héten adják postára a küldeményeiket, ami valószínűleg idén sem lesz másképp. A Magyar Posta tájékoztatása szerint a csúcsszezonra készülve a vállalat a csomaglogisztikai fejlesztések mellett a webáruházi partnerekkel egyeztetve tervezte meg és alakította ki a szükséges kapacitásokat és erőforrásokat annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű és színvonalú szolgáltatást nyújthassa.

Karácsonyi csomagfeladásEzen Túlmenően a már megépült és átadott új depókba automata csomagszortírozó rendszereket is telepített a vállalat, amely nagyban segíti és gyorsítja a csomagforgalom kezelését. Bevezették az időablakos kézbesítési szolgáltatást, a csomagautomaták számát pedig folyamatosan növelik. Az ügyfelek hatékony kiszolgálása érdekében gondoskodnak arról is, hogy a kiemelt forgalmú postákon több ügyfélpult álljon majd rendelkezésre.

Mivel december 24-e szombatra esik, a posta arra kéri az ügyfeleket, hogy a karácsonyra szánt küldemények feladását lehetőség szerint ne hagyják az utolsó napokra, hogy azok karácsonyig biztonsággal megérkezhessenek a címzettekhez. Emellett azt is kérik, hogy ügyeljenek a címzés pontosságára, olvashatóságára, a telefonszám feltüntetésére, mivel mindez jelentősen megkönnyíti a kézbesítést.

Forrás: MTI/nlc Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top