nlc.hu
Életmód

Erre költötte nyereményét a lottónyertes

Elképesztően sokat nyert a lottón, ezt csinálta a pénzzel

Ahelyett, hogy magára és a szeretteire költötte volna az őrületes összegű nyereményt, egészen mást kezdett az ölébe hullott vagyonnal.

200 millió eurót nyert egy Guy nevű francia férfi még 2020 decemberében az EuroMillions lottón. Ez a pénz akkor a játék addigi történetének legmagasabb összegű nyereménye volt. Arra, hogy eltalálja a megfelelő számokat és megnyerje a jackpotot, egy a 140 millióhoz volt az esélye.

A férfi a nyereményből vásárolhatott volna például egy kastélyt a francia Riviérán, panorámás kilátással a Földközi-tengerre, vagy akár egy bordeaux-i szőlőültetvényt is, mellé jachtokat, luxusautókat, pazar dizájnerholmikat… Ő azonban teljesen másképp döntött arról, mit szeretne kezdeni a pénzzel. 

A lottónyertes, akiről csupán annyit tudni, hogy Dél-Franciaországban él és már korábban is érdekelte a környezetvédelem, létrehozta az Anyama Alapítványt, melyet egy elefántcsontparti városról nevezett el. A szervezet célja a globális környezet védelme és a klímaváltozás hatásainak csökkentése – tudta meg a spanyol La Vanguardia napilap.

Lottósorsolás

Fotó: Getty Images

A nyertes az alapítvány létrehozatalának apropóján kiadott közleményében úgy fogalmazott: „védeni és támogatni szándékozik azokat, akik meg akarják óvni az életet, illetve az embert és a természetet hosszú távon összekötő kapcsolatokat.”

A sajtóértesüléseket megerősítette a La Française des Jeux (FDJ) lottó- és sportfogadási vállalat is. A nyertesekkel való kapcsolattartásért felelős Isabelle Cesari megjegyezte, hogy a lottónyertesek gyakran úgy döntenek, hogy vagyonuk egy részét különféle jótékonysági és társadalmi célokra ajánlják fel. Példaként egy másik lottónyertest említett, aki még a COVID-19 világjárvány kezdetén nyert hatalmas összeget, melynek nagy részét arcmaszkok vásárlására és osztogatására fordította.

Hogy Guy pontosan mekkora összegből hozta létre az alapítványt, azt nem hozták nyilvánosságra, azonban azt igen, hogy valamennyit azért saját magára is költött a nyereményből: körbeutazta Franciaországot és egy nyaralót is vásárolt. Gyökeresen azonban nem változtatta meg a vagyon, továbbra is ugyanazokat a dolgokat szereti a legjobban, amiket korábban, így a családjával töltött időt és az erdőben tett sétákat.

Azóta két alkalommal dőlt meg a nyereményösszeg rekordja a játékon: egy Svájcban és Tahitin élő nyertes 210 millió, illetve 220 millió euróval lett gazdagabb transznacionális lottón.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top