nlc.hu
Életmód

Kiss Tibor Noé külföldre költözése

Elköltözött Magyarországról Kiss Tibor Noé, az íróban már évek óta gyűltek a negatív érzések

A magyar irodalom egyik fontos szereplője úgy érzi, „transzpropagandistaként” állították őt be.

Külföldre költözött Kiss Tibor Noé. A 46 éves író – aki jelenleg Szlovéniában él – a tavalyi, melegellenessé eltérített gyermekvédelmi törvényt hozta fel elsősorban érvként, de elmondása szerint évek óta gyűltek benne a negatív érzések – írja a Telex.

Kiss Tibor Noé

Kiss Tibor Noé a 21. Budapest Pride fesztivál hivatalos megnyitóján a budapesti New Orleans Clubban 2016. június 24-én – MTI Fotó: Marjai Janos

Egy idő után szinte már visszasírtam a korábbi kultúrkampfos időket, amikor aberráltként emlegettek. Ezeket a minősítéseket valahogy meg lehet szokni, azzal viszont már nehéz mit kezdeni, amikor hazugságokat állítanak rólad, és a személyed ellen uszítanak” – indokolta döntését a Literán megjelent írásában, hozzátéve: tavaly nyár óta folyamatosan rászálltak és „transzpropagandistaként” állították őt be.

Évek óta abban élek, hogy újra és újra elővesznek, mert egy ”olyat„, mint én, bármikor elő lehet húzni a kalapból, céltáblává lehet tenni” – panaszolta Kiss, aki arról is ír, hogy a propaganda által kiváltott gyűlölet és a félelem hatására úgy érezte, mindenkitől eltávolodik és „kilóg”. “Azzal szembesülsz, hogy a boltban elhúzzák előled a gyereküket. Legszívesebben elbújnál, amikor szembe jön veled egy mintaszerű család, apa, anya, gyerekek. Hogy félnek tőled és te is félsz, a mindennapi életed része lesz a félelem, mert mi van akkor, ha valaki felismer az utcán, és rajtad tölti ki a gyűlöletét” – olvasható az írásában. Mint kiemelte, több meghívását és fellépését is lemondták különös indoklás nélkül.

Lassan öt hónapja lakunk Szlovéniában. (…) Kicsit olyan a helyzet, mint egy önkéntes száműzetés. Vagy mintha bevonultam volna egy szanatóriumba. De leginkább úgy próbálok tekinteni erre az egészre, mint egy rezidensprogramra, ahol én fizetek ugyan, de végre talán megint foglalkozhatok azzal, ami igazán éltet: írhatok” – zárja sorait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top