nlc.hu
Életmód

Majdnem szarvast gázolt az autós

Centiken múlt a szarvasgázolás a ködben Tolnában – videó

Az állat riadtan, a semmiből bukkant fel, de a sofőr még időben reagált.
szarvas

A semmiből ugrott az autós elé egy szarvas éjszaka a ködös úton Gyönk közelében – erről felvételt készített a kocsi fedélzeti kamerája. A Bp-i Autósok által közzétett videón jól látszik, hogy a sofőr nem ment gyorsan, így is az utolsó pillanatban állt meg. Centiken múlt, hogy nem ütötte el az állatot – számolt be a Tények.

A szarvas megijedt a fényszórótól, megállt az út felénél és visszafutott az erdőbe.

A Tényeknek nyilatkozó vezetéstechnikai oktató szerint “hihetetlen nagy mázlifaktor”, hogy az állat megijedt, megállt és visszaszaladt az erdőbe, illetve, hogy a sofőr a vadveszélyt jelző táblának megfelelően nem ment túl gyorsan. “Ha lakott területen kívül vagyunk, akkor az engedélyezett 90-hez képest 60-65-tel mehetünk a jelzett szakaszon, akkor megtettünk mindent azért, hogy a fokozott óvatosságnak és a mérsékelt sebességnek megfeleljünk” – mondta el Köves Szilárd, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy emellett fontos a lámpák megfelelő felkapcsolása is. 

A vadak viselkedése kiszámíthatatlan, így fontos, hogy ne pánikoljunk, ha elénk kerülnek az úton.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top