nlc.hu
Életmód

Megcsípte egy skorpió, elveszítheti a lábát

Elvesztheti a lábát a brit nagypapa, akit megcsípett egy skorpió

A 73 éves férfi lábát egy rejtélyes húsevő betegség támadta meg a skorpió csípést követően.
skorpió

Egy brit nagypapát most az a veszély fenyeget, hogy elveszíti a lábát, miután thaiföldi nyaralása során megcsípte egy skorpió – számolt be a LadBible.

A 73 éves Alan Stephenson egy húsevő betegség ellen küzd, amely a jobb lábáról már térdig eltávolította a bőrt.Bár a családja érthető módon haza akarja vinni az Egyesült Királyságba, a férfi nem hagyhatja el Thaiföldet, amíg ki nem fizetik a 18 000 fontos (közel 8 és fél millió forintos) orvosi számlát.

Alant először egy vidéki thai kórházban kezelték, mérföldekre a legközelebbi várostól – állítja a mostohafia, Kristian, aki a baleset után azonnal kirepült a családhoz.

Kristian szerint a kórházban középkori állapotok uralkodtak, a betegek ételét a betévedő kóbor állatok dézsmálták, a mennyezeten pedig csótányok másztak.

“A kórház szörnyű volt, egyszerűen nem voltak meg az eszközeik, hogy bármit is csináljanak a lábával” – mondta a férfi egy helyi újságnak, hozzátéve, hogy az elején attól tartott, hogy az édesapja meg is fog halni kezelés hiányában.

Kristian később el tudta érni, hogy az apját egy jobb intézménybe szállítsák, de az orvosi számla miatt egyenlőre nem tud hazatérni az Egyesült Királyságba kezelésre, annak ellenére sem, hogy ott az orvosok nagy valószínűséggel meg tudnák menteni a lábát.

A kétségbeesett család jobb híján létrehozott egy adománygyűjtő oldalt, amin keresztül bárki segíthet kifizetni a számlát. A brit szakemberek úgy vélik, hogy a harapás azért okozott ilyen súlyos szövődményt, mert Alan cukorbetegségben szenved.

A férfi Thaiföldön a húsevő betegség diagnózisát követően azt a tájékoztatást kapta, hogy a legjobb megoldás az lenne, ha egyszerűen eltávolítanák a lábát.

“A lába borzalmasan nézett ki, de mivel nem fordították meg, vagy nem segítették ki az ágyból, ugyanolyan súlyos fekélyei voltak” – tette hozzá mostohafia az első kórházról mesélve.

“Mindeközben a hely, ahol a baleset előtt lakott, bérleti díjat követelt és elvették a holmiját, hogy fedezzék a költségeket, a kórház pedig készpénzben követelt egy elképesztően magas összeget a kezelésért” – tette hozzá. Kristian azt is elárulta, hogy bár a második kórházban Alan jobb kezelést kap, ez még több pénzbe kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top