nlc.hu
Életmód

Koszos és lepattant szállás Edinburgh-ben

Egy vagyont fizetett, koszos és lepattant szállás fogadta

Mindenhol por és piszok volt a szálláson, vizeletet, hamut és cigicsikket találtak a turisták.
Bejárati ajtók a sötétben

Egy anya és a lánya a skóciai Edinburgh Fringe fesztiválra utaztak, de gusztustalan körülményekkel találkoztak az Airbnb-n lefoglalt szálláson.

Az augusztus 20-27 közötti hétre 2745 fontot, mostani árfolyamon csaknem 1,3 millió forintot fizettek az oldalon „lenyűgözőnek” hirdetett szállásért. Amikor megérkeztek, vizeletet és egy törlőkendőt találtak a vécében, ami nem sok jót ígért. De mivel zajlott a fesztivál, csak ledobták a táskáikat, és elindultak a városba. Csak később szembesültek az áldatlan állapotokkal.

„Nem csak egy gyors rendrakásra volt szükség, hanem az egész lakást alaposan ki kellett volna takarítani és kipofozni” – jelentette ki az anya. A nappaliban leesett a kilincs, a hálószobában a redőny egy része hiányzott, egy régi fésűt találtak a padlón, mindenhol por és piszok volt, szaladgáltak a porcicák, a hűtő penészedett és valaki még egy cigarettacsikket és hamut is hátrahagyott.

A nő azt mondta, nem akart a helyszínen konfliktust a házigazdával, és mivel a fesztivál miatt eleve a lakáson kívül töltötték az idejük zömét, beletörődtek a helyzetbe. Csak utólag, otthonról tettek panaszt, mert egyértelmű volt, hogy a lakást régen nem takarították ki rendesen.

Az Airbnb azóta kivizsgálta az ügyet, és 1500 font (706 ezer forint) visszatérítést, valamint egy 150 fontos utalványt adott a nőnek és lányának.

Bár elég kellemetlen lehetett ezen a szálláson aludni, korábban arra is volt példa, hogy egy pár ennél sokkal gusztustalanabb dolgot talált a szálláson. 

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top