nlc.hu
Életmód

Újra megrendezik Karácsonyi Ronda Pulcsis Futást

Ismét lesz Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a leggiccsesebb felsőnket magunkra öltve futhatunk a jótékonyság jegyében Budapesten és Debrecenben.

Elő a ronda pulcsikat a szekrényből! Az idei lesz a hetedik alkalom, hogy a leggiccsesebb felsőnket magunkra öltve futhatunk a jótékonyság jegyében. Az esemény szervezői sajtóközleményükben jelezték, december 10-én Budapesten és Debrecenben is várja az érdeklődőket a Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás.

Till Attila ronda karácsonyi pulcsiban flexel.

Fotó: Ronda Pulcsis Futás

A sajtóanyagban egyúttal felidézték, hogy Galambos-Parti Regina, a Bakancslista Magyarország alapítóija 2015-ben szervezte meg az első Karácsonyi Ronda Pulcsis Futást közösen férjével, Galambos Pállal. Igazi családi eseményt álmodtak meg: az élményfutáson részt vehetnek kicsik és nagyok, sportosak és kevésbé mozgékonyak, hiszen a távok sprintelve, kocogva, de akár sétálva is teljesíthetőek.

Idén a Kenyérlelke Fesztivál alapítója és főszervezője, Németh Áron is csatlakozott a budapesti esemény megszervezéséhez.

Azt már tudjuk, miben, na de pontosan mikor, merre és mennyit futnak az idei versenyzők?

  • A sportolók Budapesten, a Városligetben mutathatják meg a legrondább pulcsijukat a nagyközönségnek. A liget déli bejáratától (Múzeum Mélygarázs és Promenád) indulva a Városligeti Futókörön elfut a csapat többek között a Millennium Háza és a Rózsakert mellett is. 10:30-tól van a gyülekező és regisztráció, a rajt pedig 11:00-kor lesz. A teljesítendő táv: 4 km.

 

  • Debrecen belvárosában is futnak a ronda pulcsisok: a Baltazár Dezső térről indulva, a Piac utcai sétáló övezet és a mesés debreceni adventi vásár érintésével. Itt a gyülekező már 10:00-től lesz, mivel 10:50-től a gyülekező állomáson a start előtti bemelegítést Tisza Tibor, egyszeres magyar bajnok, ötszörös magyar válogatott labdarúgó vezényli le. A teljesítendő táv: 5,2 km.

A versenyt lehet egyéniben vagy váltóban, babakocsival vagy kiskutyával, családdal vagy kollégákkal futni, a lényeg, hogy a ronda pulcsiban ne maradjon otthon.

A Karácsonyi Ronda Pulcsis Futáson résztvevőnek nem kell mást tenniük, mint előkapni a leggiccsesebb, legrondább vagy legviccesebb karácsonyi pulcsit, sapkát, sálat – és persze a futócipőt –, továbbá magukkal hozni a hátrányos helyzetben, mélyszegénységben élő gyermekeknek szánt csomagot.

A szervezők a tárgyi adományokat a futás helyszínén várják, az adományok listáját a futás Facebook eseményleírásában találhatóak. A szervező cégek adományait is örömmel fogadják, idén első felajánlóként a Budapest Park csatlakozott, melynek keretében a budapesti Wesley János Általános Iskola diákjait invitálják meg egy élménykorcsolyázásra.

A budapesti verseny megvalósítása a Városliget Zrt., míg a debreceni esemény megvalósítása a Debreceni Advent vagy a Virágkarnevál programjait szervező Főnix Rendezvényszervező Kft.-vel közösen történik.

A versenyen a részvétel ingyenes, regisztrálni azonban kell. Ezt a budapesti eseményre a https://feliratkozas.ligetbudapest.hu/ronda-pulcsis-futas weboldalon tehetjük meg, míg a debreceni eseményre a hello@bakancslista.hu e-mail címre küldött üzenetben lehet a város megjelölésével.

Egy kis kedvcsinálónak olvasd el a 2019-es versenyről készült képes beszámolónkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top