nlc.hu
Életmód

Egy brit férfi rákban elhunyt kedvese emléke előtt tiszteleg

Elhunyt kedvese álmát valósítja meg egy brit férfi

Augusztusban derült ki, hogy a 27 éves Alex Halley méhnyakrákban szenved.

Méhnyakrákban elhunyt kedvese utolsó kívánságát próbálja teljesíteni egy londoni férfi. Néhány hónapja még úgy tűnt, Aidan Solan és párja, a gyermekfoglalkozási terapeutaként dolgozó Alex Halley előtt hosszú, boldog közös élet áll. Olaszországi nyaralásuk alatt azonban augusztusban lesújtó hírt kaptak. Korábban végzett vizsgálatok alapján kiderült, hogy a mindössze 27 éves Alexnek gyógyíthatatlan méhnyakrákja van. A fiatal nő, aki egy ideje már gyomorproblémáktól szenvedett, azt hitte, tüneteit az okozza, hogy nem sokkal korábban befejezte a fogamzásgátló szedését  – számolt be a szomorú esetről a Metro.co.uk.  

Homokozóban sárga homokozóvödör és lapát.

Fotó: Pixabay

Nyolc hónappal a diagnózis után Alex elhunyt, de Aiden szerint a kórházban eltöltött ideje alatt mindenki, aki a környezetében volt, megszerette a jószívű és erős fiatal nőt. Egyik utolsó beszélgetésük alkalmával Alex arról mesélt Aidannek, az az álma, hogy létrehozzon egy akadálymentesített játszóteret, ahol mozgásszervi problémákkal rendelkező gyerek játszhatnak együtt barátaikkal és testvéreikkel. Néhány nappal később a férfi elkapta a koronavírust, így nem látogathatta meg szerelmét, s mire meggyógyult, Alex már meghalt.

A londoni férfi nem tudta még feldolgozni a történteket, eldöntötte azonban, hogy a bánaton felülemelkedve, elkezdi megvalósítani Alex nagy álmát. A speciális játszótér létrehozására közösségi gyűjtést hirdetett meg és a cikk megírásakor már a célként kitűzött 80 ezer font (körülbelül 36 milliárd forint) majdnem 30 százaléka össze is gyűlt.

Korábban cikkben foglaltuk össze, mik a méhnyakrák legjellemzőbb tünetei, melyet itt lehet elolvasni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top