nlc.hu
Életmód

Egy belga falu lakói nyerték meg az Euromillionst

Karácsonyi meglepetés: egy aprócska belga falu lakói nyerték meg az Euromillions főnyereményét

Ezért érdemes a szomszédokkal összefogva lottózni.
lottószelvények

Az európai lottózás történetének egyik legnagyobb szenzációja történt kedden este, ami kis túlzással már-már igazi karácsonyi meglepetésnek nevezhető – számolt be a 24.hu a Parisien információi alapján.

A Nyugat-Európában népszerű EuroMillions számait egy Belgiumban feladott szelvényen találták el, és mint utóbb kiderül, a több millió eurós fődíjon nem egy személy, hanem egy egész kisközösség fog osztozni.

A mindössze háromezer lakóval rendelkező belga Olmen településén 165 helyi lakos lottózott együtt, így ők mindannyian részesülnek a 143 millió eurós, átszámítva több mint 59 milliárdos főnyereményből. A közös lottózást egyébként egy helyi napilap szervezte meg és a közösség tagjai együtt találták ki a nyertes számkombinációt.

Mindenki 15 eurót adott be a közösbe a beszámoló szerint, a nyereményt pedig szintén egyenlő arányban osztják majd el egymás között. Így fejenként valamivel kevesebb mint 900 ezer euróra – vagyis körülbelül 370 millió forintra – számíthatnak majd.

A nyertesek egy része a családját szeretné majd kisegíteni a pénzzel, de akadnak olyanok is, akik egy közös nyaralást terveznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top