nlc.hu
Életmód

Erősödik az influenzajárvány

Berobbant az influenzajárvány, már kétszer annyian betegek, mint tavaly

A koronavírus-járvány gyengülésével erőre kapott az influenza.
Dézsi Ágnes háziorvos influenza elleni védõoltást ad be egy páciensnek Debrecenben 2016. november 23-án

Tavaly a koronavírus miatt „elmaradt” az influenzajárvány, idén viszont már csaknem kétszer annyian fordultak orvoshoz influenzás tünetekkel, mint az előző évben – számolt be az RTL Híradó.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb adatai szerint múlt héten majdnem 20 ezren mentek orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt. Egy évvel korábban ebben az időszakban a számuk alig haladta meg a tízezret.

Közben nem tűnt el teljesen a koronavírus sem: múlt héten több mint 230 ezren keresték fel az orvosukat akut légúti tünetekkel, a páciensek negyedénél pedig koronavírus-fertőzést állapítottak meg.

Szakemberek már korábban figyelmeztettek, hogy a koronavírus-járvány gyengülésével súlyosabbá válhat az influenzaszezon. Október végén befejeződött az influenza elleni oltóanyag kiszállítása a hazai háziorvosi praxisokba, így azóta elérhető a védőoltás. Közben Amerikában már elindult az influenza és a koronavírus elleni kombinált vakcina engedélyeztetése.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top